Život sa ludacima

Život sa ludacima

Pametne nismo slušali i evo gde nas je to dovelo. A nije da nam nisu govorili da, pre nego što padnemo u depresiju, proverimo da nismo okruženi idiotima. Nismo proveravali, pa sad u parališućem očajanju gledamo šta nam rade. pitamo se dokle će i u nemoći krivimo sebe. A ludaci partijaju. Prošle nedelje su toliko bili dokoni, a ludi, da su celo groblje u Mostaru skršili. Nisu to ludaci, to su kompletni idioti.

i-bi-nedelja

A šta reći na to da 68% stanovništva ne bi u EU, a 100% bi lično otišlo u Nemačku i ostale Amsterdame da im neko ponudi.

Dakle, sebi želimo bolje nego svojoj zemlji. Važno nam je da se mi spasimo, da se preselimo u neko normalno okruženje, tamo gde postoje pravila, pa i pravda za malog, običnog čoveka.

A ovde neka vladaju korupcija, mafija i zakon jačega. Uostalom, da je ovo normalna zemlja, ne bismo imali gde kao gastarbajteri da se šepurimo i pitamo šta šatra na zboru pije.

Na krilima tog i kakvog polusveta jaše i Baja koji je kao gospodin leteo za Brisel, a ne kao u čergi, što bi, s obzirom na manire i lične kvalitete, bilo prirodnije. Potom je otišao u Ankaru da vidi šta odatle može da namakne.

Imam ovu decu i unuke, nikad im dosta, a ja široke ruke. Zato mi treba što duže da budem u sedlu. ‘Ajde, vidi sa Erdoganom da malo prodrmamo stvar. Kao, sastaćemo se sa predsednicima Srbije i Hrvatske, Bosnu da smirimo. Znaš kako mi posle toga skače rejting”, izneo je Baja svoj plan turskom ministru inostranih dela.

Onda se sastao i sa Putinom koji ima sve manje gostiju, pa mu je sad i naš Baja dobar.

“Ništa se ne sekiraj, sve ja to držim pod kontrolom. Ako treba i besplatno ćemo da radimo u ruskim firmama. Nego, vidi mi za onog Nemca što se lažno predstavlja. Možeš li nekako da mi ga skineš sa vrata? Aha, misliš da ću onda morati da izmišljam novog neprijatelja ako on ode? U pravu si. Zato si ti veliki lider što na sve misliš. Rekao sam ja odavno- Rusija, pa Severna Koreja. Velike su to zemlje zato što ih vode veliki ljudi. A i ja nešto tako kod mene radim. U svakoj kancelariji je moj portret, pa kad uđu podanici, pardon, članovi stranke, prvo mi se poklone. Za koju godinu, ako bude išlo kako treba, da to i u škole da uvedem. Nek deca od malena znaju ko je najveći Baja. A za sankcije ne sekiraj, to je tebi kao komarac da te ubode, ništa i ne osetiš. Samo nemoj da nas spljeskaš, ljubi te brat”, rekao je Putinu uz naklon.

Za razliku od Baje koji je video svog boga, Čoviću je njegov iz Zagreba okrenuo leđa. Od sekiracije ga je zaboleo stomak, pa ga je proteralo, tako da je od Brisela video samo hotelsku sobu.

Opštem ludilu je doprineo i poštenjačina Nenad Nešić koji je tamo rekao njet.

I dok su se oni grčili u Briselu, Radovan se širio u Grčkoj.

Jes’ ovaj život lep. O državnom trošku putujem, pozdravim se sa nekim ljudima, da me ubijete ne znam ko su, ali nije ni važno. Važno je da smo na televiziji i ostalim medijima i da se smeškamo. Kao, izgledamo važno, a u sebi se smejem. Ispod imam kupaći, samo se skinem i buć, u more. Divota od života!”, u poverenju je ispričao Radovan.

A za to vreme kod kuće je benzin skočio na 3,5 marke. Odmah je osvanula vest da ga tokom leta neće biti na pumpama. “Važno je da ga ima, pa koliko god da košta”, uzviknulo je horski javno mnjenje.

“Dobro je, legli su na rudu. Neće se oni buniti ni kad poskupi struja. Plaćaće samo da je ima. Biće ovo dobar period za nas”, zadovoljno su trljali ruke kreatori naše stvarnosti.

“Kako je lako upravljati stadom”, konstatovali su uz osmeh.

Close