Sutra novi protest novinara u Banjaluci

Autor: admin Aktuelno Društvo
2 minuta čitanja
Protest novinara u Banjaluci (FOTO: Gerila)

Klub novinara Banja Luka najavio je za sutra, 6. 10, u 10 časova, protestno okupljanje novinara i medijskih radnika ispred prostorija Kluba zbog nerazjašnjavanja detalja u vezi sa pokušajem ubistva novinara Vladimira Kovačevića.

Prvi protest novinara u Banjaluci (FOTO: Gerila)

“Na ovaj način želimo da ukažemo na to da je prošlo više od dva mjeseca od pokušaja ubistva našeg kolege Vladimira Kovačevića, a nadležne institucije još nisu riješile slučaj, odnosno nisu otkrile motiv i nalogodavce”, naveli su u Klubu novinara Banja Luka.

Više od dva mjeseca protekla su od pokušaja ubistva novinara BNTV-a Vladimira Kovačevića, a Klub novinara Banjaluka traži od policije i nadležnog tužilaštva da upoznaju javnost u kojoj fazi je istraga u tom predmetu.

U saopštenju navode kako pozdravljaju dosadašnje napore policije i tužilaštva i hapšenje jednog od osumnjičenih, ali smatraju da je rad istražnih organa morao da bude još intenzivniji.

Očekuju da se istraga što prije dovede do kraja kako bi se Vladimir Kovačević i njegova porodica, ali i šira javnost osjećali bezbjednije.

“Dok se ne uhapsi drugi napadač, ne otkriju nalogodavci i motiv ovog brutalnog napada i dok cijeli slučaj ne dobije pravičan sudski epilog, Klub novinara neće smatrati da je ovaj slučaj završen”, dodaju u saopštenju.

Podsjećaju političke stranke na njihova predizborna obećanja i pozivaju ih da na prvoj redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, po hitnom postupku, na dnevni red uvrste i usvoje izmjene Krivičnog zakona, kojima će se napad na novinare tretirati kao napad na službeno lice, kako bi se i na taj način stvorili bezbjedniji uslove za njihov rad.

Novinar Vladmir Kovačević jedan je od vlasnika portala Gerila.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *