Sutra novi protest novinara u Banjaluci

Sutra novi protest novinara u Banjaluci

Klub novinara Banja Luka najavio je za sutra, 6. 10, u 10 časova, protestno okupljanje novinara i medijskih radnika ispred prostorija Kluba zbog nerazjašnjavanja detalja u vezi sa pokušajem ubistva novinara Vladimira Kovačevića.

Prvi protest novinara u Banjaluci (FOTO: Gerila)

"Na ovaj način želimo da ukažemo na to da je prošlo više od dva mjeseca od pokušaja ubistva našeg kolege Vladimira Kovačevića, a nadležne institucije još nisu riješile slučaj, odnosno nisu otkrile motiv i nalogodavce", naveli su u Klubu novinara Banja Luka.

Više od dva mjeseca protekla su od pokušaja ubistva novinara BNTV-a Vladimira Kovačevića, a Klub novinara Banjaluka traži od policije i nadležnog tužilaštva da upoznaju javnost u kojoj fazi je istraga u tom predmetu.

U saopštenju navode kako pozdravljaju dosadašnje napore policije i tužilaštva i hapšenje jednog od osumnjičenih, ali smatraju da je rad istražnih organa morao da bude još intenzivniji.

Očekuju da se istraga što prije dovede do kraja kako bi se Vladimir Kovačević i njegova porodica, ali i šira javnost osjećali bezbjednije.

"Dok se ne uhapsi drugi napadač, ne otkriju nalogodavci i motiv ovog brutalnog napada i dok cijeli slučaj ne dobije pravičan sudski epilog, Klub novinara neće smatrati da je ovaj slučaj završen", dodaju u saopštenju.

Podsjećaju političke stranke na njihova predizborna obećanja i pozivaju ih da na prvoj redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, po hitnom postupku, na dnevni red uvrste i usvoje izmjene Krivičnog zakona, kojima će se napad na novinare tretirati kao napad na službeno lice, kako bi se i na taj način stvorili bezbjedniji uslove za njihov rad.

Novinar Vladmir Kovačević jedan je od vlasnika portala Gerila.

Close