Berkovići: Dragana Pejović zbog posla napustila SDS?

Berkovići: Dragana Pejović zbog posla napustila SDS?

Odbornica Srpske demokratske stranke u Skupštini opštine Berkovići Dragana Pejović napustila je juče Klub ove partije, a dalje će nastupati kao nezavisna odbornica, potvrdila je za „Direkt“. Kako nezvanično saznaje naš portal, Pejović je Klub svoje stranke napustila zbog toga što nije dobila posao. 

Nenad Abramović i Dragana Pejović

Iako je napustila Klub SDS-a, Pejović tvrdi da će ubuduće podržavati sve pozitivne odluke koje su značajne za građane opštine, bez obzira iz koje partije one dolazile.

Za "Direkt" je potvrdila da je dobila pripravnički staž i da je nakon toga, kako je rekla, "trebala da ostane na poslu, ali nije".

“Opština je postala kao privatna firma, iz godine u godinu ponavlja se isto. Ja sam trebala da ostanem na poslu, ali nisam, dok poslove dobijaju odbornici bez škole”, kazala je Pejović.

Koji odbornici bez škole dobijaju poslove, ona nije željela da otkrije.

"Imena neću javno da spominjem", odgovorila je kratko.

Izvori “Direkta” navode mogućnost da je Pejović obećanje za zaposlenje dobila od predstavnika lokalne opozicije, no ona to u izjavi za naš portal negira.

“Nikakvo obećanje nisam dobila iz druge stranke”, tvrdi Pejović.

Klima li se Abramovićeva većina?

Odlazak SDS-ove odbornice znači da je načelnik Nenad Abramović (SDS) ostao bez skupštinske većine, jer od 13 odbornika, koliko ih je u berkovićkoj Skupštini, poziciju čine četiri SDS-ova odbornika i jedan odbornik Socijalističke partije. U SDS-u misle drugačije, jer, prilikom donošenja odluka, računaju na podršku i dvoje bivših SDS-ovaca Vladimira Đurice i Jelene Lučić, koji su sada nezavisni odbornici. Njih dvoje stranku su napustili u aprilu prošle godine, ali i dalje glasaju za SDS-ove prijedloge iako su ranije naglasili da se „ne slažu sa politikom te stranke“. Opoziciju trenutno čine četiri SNSD-ova odbornika i jedan DNS-ovac.

Zbog novih turbulencija, odbornici na jučerašnjoj sjednici nisu usvojili nacrt Budžeta opštine za 2019. godinu, jer Dragana Pejović nije glasala za, a bivši SDS-ovac Vladimir Đurica, na čiju je podršku SDS računao, nije se pojavio na sjednici. Jelena Lučić podržala je nacrt budžeta, pa je glasanje završeno tako što je šest odbornika bilo za, a šest protiv.

Potpredsjednik SDS-a Dragan Ćuzulan uvjeren je da će načelnik Nenad Abramović imati skupštinsku većinu te da neće doći do njegovog opoziva.

“Pretpostavljam da se ovdje radi o standardnom slučaju političke trgovine i ucjene, koji su rezultat ličnih interesa pojedinaca i ponuda kojima SNSD pokusava da destabilizuje skupštinsku većinu gdje su načelnici iz SDS-a. Nažalost, živimo u takvom društvu i političkom ambjientu koji je nametnuo režim u RS i za koji ni stranke ni pravosuđe nemaju dovoljno snažne sankcije da bi se takva praksa spriječila”, zaključio je Ćuzulan.

SDS u Berkovićima bez komentara

U lokalnom SDS-u o problemima u stranci i opštini ne žele da govore za medije. Načelnik opštine Berkovići Nenad Abramović odbija da da ikakav komentar. Ništa rapoloženiji za priču nije ni predsjednik Skupštine Stefan Muratović.

Close