Bez objašnjenja kada će građani moći da ga koriste - svečano otvoren zatvoreni bazen u Trebinju

Bez objašnjenja kada će građani moći da ga koriste – svečano otvoren zatvoreni bazen u Trebinju

Zatvoreni bazen u Trebinju, čija je izgradnja počela prije šest godina, danas je svečano otvoren. Vrpcu su presjekli srpski član Predsjedništva Milorad Dodik, premijer Srpske Radovan Višković i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić. Umjesto objašnjenja kada će moći da koriste bazen i na koji način će on funkcionisati, građani su danas dobili salvu čestitki na izgradnji „ovako velelepnog objekta“ te nova politička obećanja.

Dodik, Ćurić, Okuka, Višković, Davidović i Mišeljić na svečanom otvaranju zatvorenog bazena u Trebinju

Prema riječima gradonačelnika Mirka Ćurića, bazen će besplatno moći da koristi preko hiljadu građana.

„Prije dvadesetak dana raspisali smo javni poziv za sve osjetljive kategorije u koje spadaju višečlane porodice, djeca bez jednog ili oba roditelja, studenti iz Trebinja. Ima ih preko hiljadu, dogovorili smo da svi u narednom periodu koriste bazen“, rekao je Ćurić.

Međutim, rezultati ovog javnog poziva nisu dostupni na sajtu Gradske uprave, pa je nemoguće utvrditi o kom broju se tačno radi. Takođe, Ćurić nije precizirao kada će građani moći da koriste bazen.

Iako je bio dužan da to uradi, ovu informaciju sa građanima nije podijelio ni novi direktor Javne ustanove „Bazeni“ Trebinje Bojan Okuka.

Šest godina izgradnje zatvorenog bazena direktor Hidroelektrana na Trebišnjici Gordan Mišeljić danas je pravdao „višom silom“.

„Jeste da smo imali nekih problema, takozvani termin viša sila, prilikom izgradnje, prvenstveno pandemiju korona virusa, ali u svakom slučaju jako smo srećni zato što je objekat završen“, rekao je Mišeljić.

On nije precizirao koliko novca je tačno potrošeno na njegovu izgradnju i opremanje, dok je premijer Srpske Radovan Višković licitirao brojkom od „preko 14 miliona maraka“.

„Posebno zadovoljstvo je danas boraviti u Trebinju, građanima Hercegovine i Trebinja staviti na raspolaganje jedan ovako veličanstven objekat olimpijskog tipa koji će moći u narednim godinama da zadovolji sve potrebe ne samo Hercegovine, već i Republike Srpske u smislu održavanja međunarodnih plivačkih i vaterpolo turnira, pa zašto ne i šampionata. Očekujemo da se u narednom periodu na velika vrata plivački sport vrati u Trebinje“, poručio je Višković.

Od srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za građane danas, osim čestitki, i nova/stara obećanja.

„Želim da čestitam građanima Trebinja na jednom ovako multifunkcionalnom objektu koji će značiti novi kvalitet života ne samo za sportiste, nego i za djecu, za građane. Mada je pomalo nepojmljivo bilo da Trebinje tako dugo čeka jedan ovakav objekat, ali, evo, ovoj je generaciji pripalo da to riješi. Mi želimo da ovaj kraj ovdje bude preporođen u infrastrukturnom i svakom drugom smislu“, rekao je Dodik i ponovo najavio gradnju nove bolnice, brze ceste do Višegrada, aerodroma Trebinje i obilaznice.

Da li je bazen u potpunosti završen, kada će ga građani moći koristiti, koliko je koštao, pitanja su na koja danas nismo mogli da dobijemo odgovor, jer novinarima nije dozvoljeno da pitaju. Prema riječima organizatora, razlog je kašnjenje na vatepolo utakmicu između reprezentacija Srbije i Crne Gore kojom je danas, navodno, otvoren zatvoreni bazen u Trebinju.

Izgradnju bazena i njegovo opremanje pratile su brojne netransparentnosti i namješteni tenderi, o čemu je „Direkt“ ranije pisao.

Close