Bileća: Branka Radmilović optužena za sukob interesa

Bileća: Branka Radmilović optužena za sukob interesa

Branka Radmilović, odbornica „Snage Hercegovine“ u bilećkoj Skupštini, danas je, sa deset glasova za, imenovana za vršioca dužnosti direktora JU Centar za socijalni rad Bileća. Odbornici opozicije tvrde da ona nije mogla glasati sama za sebe, te da je u sukobu interesa, zbog čega su danas demonstrativno napustili sjednicu nakon ovog glasanja.

Branka Radmilović (FOTO: Direkt)

Odbornik Srpske demokratske stranke Mato Vujović smatra da je Radmilović tokom glasanja za sebe bila u direktnom sukobu interesa.

- Napustili smo sjednicu zato što ne želimo da prisustvujemo ovakvoj atmosferi, ovakvom odlučivanju u kome odbornica direktno utiče i glasa za svoje imenovanje na mjesto direktora. Mi ćemo u narednom periodu da uputimo zahtjev nadležnim institucijama za ispitivanje sukoba interesa – kaže Vujović.

Osim toga, Vujović tvrdi da se, nakon što je Radmilović danas dobila funkciju v. d. direktora, pokazalo zbog čega je ona ranije napustila opoziciju i prešla u vladajuću koaliciju.

- Sad su neke stvari iz prethodnog perioda razjašnjene, zbog čega je i kako je gospođa Branka Radmilović napustila opoziciju i zašto je prešla u vlast – ističe Vujović.

On dodaje da i on, kao i ostali odbornici opozicije, smatra da je Radmilović bila u sukobu interesa i kada je danas glasala za nacrt budžeta za 2018. godinu.

- U nacrtu budžeta je planiran novac za finansiranje Centra za socijalni rad u kome je ona zaposlena. Sve ćemo uputiti nadležnim institucijama da ispitaju – navodi Vujović.

Mato Vujović (FOTO: Direkt)

Branka Radmilović, pak, sigurna je da sukob interesa, ni u jednom slučaju koji joj se pripisuje, ne postoji.

- Ne bih glasala da mislim da sam u sukobu interesa. Svi predsjednici i potpredsjednici glasaju za sebe, a nisu u sukobu interesa. Sudska praksa je pokazala da se može glasati – kaže Radmilović.

Na Vujovićeve navode kako je napustila opoziciju zarad direktorske funkcije, odbornica „Snage Hercegovine“ kaže da to „nije bila prava opozicija“.

- Najbolje je djelovati u pravoj opoziciji, biti pravi opozicionar, ali vjerujte da ovo nije bila opozicija. To su bili naši pravi razlozi da napustimo klub u kome djeluje gospodin Dražen Dunđer – tvrdi Radmilović.

Tužba, pa družba

No, prelazak Branke Radmilović u vladajuću koaliciju i njeno imenovanje za direktoricu Centra za socijalni rad svakako su posebno zanimljivi ako se pogleda unazad. Naime, prije dvije godine, ona je tužila odbornika SNSD-a Ljuba Vukovića, tadašnjeg (i sadašnjeg) predsjednika Komisije za izbor i imenovanja, kao i načelnika Bileće Miljana Aleksića, a sve zbog imenovanja Nade Čuknić na mjesto v. d. direktorice Centra za socijalni rad. Radmilović je dobila presudu, ali ista nikad nije izvršena.

Opština i Skupština Bileća tada ne samo da su se oglušile o zakon neizvršavanjem presude, nego su čak imenovali Nadu Čuknić na direktorsku poziciju u ovoj javnoj ustanovi. Sve nam je potvrdila i sama Branka Radmilović.

- Da, imala sam tužbu, bila je pravosnažna, ali ponovo su imenovali Nadu Čuknić, koja nije ispunjavala uslove za to mjesto. Ja sam ponovo poništila to, presuda je bila izvršna automatski, ali njen mandat je prestao, a razrešenje nije bilo uopšte potrebno – kazala je Radmilović.

Budući da Radmilović sada u Skupštini sarađuje sa ljudima koji su kršili zakon – i to preko njenih leđa, pitali smo je kako se osjeća povodom toga i kako je odlučila da djeluje s njima nakon svega. Ona je kratko odgovorila: „Ovo je politika“.

1 Komentar

Comments are closed.

Close