Bileća: Srđan Rogan napustio novu skupštinsku većinu

Bileća: Srđan Rogan napustio novu skupštinsku većinu

Da je bilećka Skupština kojim slučajem uvrštena u ponude sportskih kladionica, iste bi višestruko profitirale. A sve su prilike da profitiraju i odbornici, jer se skupštinska većina mijenja, takoreći, iz sata u sat. Političkim transferima u Bileći nikad kraja, pa odbornici koji su do juče bili ljuti protivnici, već danas djeluju ujedinjeni – uglavnom oko sopstvenih interesa. Istovremeno, opština grca u dugovima, ali izabrani predstavnici građana ne žure da je postave na stabilne noge.

Dražen Dunđer i Srđan Rogan (FOTO: Moja Hercegovina)

Svega 11 dana nakon što je nova većina preuzela bilećku Skupštinu, njen sastav je poljuljan. Napustio je odbornik PDP-a Srđan Rogan, što je i potvrdio za „Direkt“. Ukoliko niko više ne napusti grupu odbornika okupljenu oko načelnika Miljana Aleksića, on će na sljedećoj sjednici ponovo imati većinu.

Rogan kaže da je njegova stranka procijenila da je njegov potez „najprihvatljivija opcija, jer nije momenat da ulaze u egzibicije“. Pitanje je kako se, za svega desetak dana, njihov stav o rušenju postojeće vlasti tako radikalno promijenio?

- Nije da se situacija odjednom promijenila, već je ovdje specifična Skupština opštine. Odmah se pokazalo da nova skupštinska većina ne bi funkcionisala – odgovara Rogan za naš portal.

Na pitanje šta tačno nije funkcionisalo u novoj većini, odgovara da bi „neke stvari radije ostavio za sebe“.

Kako nezvanično saznajemo, razlozi za Roganov „transfer“ leže u tome što mu je ponuđeno da bude stari-novi predsjednik Skupštine opštine. On je negirao ove navode, te ustvrdio da je za njegovu odluku presudno bilo to što „želi da pokuša da uradi nešto za Opštinu“. Šta to tačno – nije precizirao.

Nismo pričali o personalnim rješenjima, niti smo pravili dugoročne planove, samo smo se dogovorili da Skupština funkcioniše i da se krene sa ozbiljnim radom – navodi Rogan za „Direkt“.

Odbornik SRS „Dr Vojislav Šešelj“ Dražen Dunđer kaže da nije iznenađen Roganovim napuštanjem nove većine.

- On je labilna ličnost i čovjek koji uvijek ide za ličnim interesom, tako da smo od početka sumnjali da bi nas mogao napustiti. Međutim, nije zagarantovano da će Miljan Aleksić opet imati većinu, jer su neki od odbornika koji ga podržavaju shvatili da pojedinci, poput Rogana, dobro prolaze preko njihovih leđa – tvrdi Dunđer za „Direkt“.

On smatra da je za ovakav ishod dobrim dijelom kriv SDS koji je prolongirao potpisivanje zahtjeva nove skupštinske većine za održavanje sjednice SO-a. Predsjednik bilećkog SDS-a Goran Bošnjak drugačijeg je mišljenja.

- Ne bi ništa promijenilo ni da smo odmah potpisali zahtjev, jer bi do nove sjednice prošlo najmanje deset dana, a kada neko hoće da napusti, veliko je i sat vremena. Ovo je, čak, bila dobra situacija da se pokaže ko je dosljedan napravljenom dogovoru. Ovo su situacije u kojima se pokazuje da neki ljudi imaju morala i obraza, a neki na sebi imaju istaknute samo cijene. Rogan je dvije godine bio veliki opozicionar koji je kritikovao rad načelnika, a sad ga podržava. SDS ostaje opozicija Aleksiću – ističe Bošnjak za naš portal.

Goran Bošnjak (FOTO: Moja Hercegovina)

Kako nezvanično saznajemo, novo zasjedanje Skupštine biće za petnaestak dana, a novi-stari potpredsjednik biće Branko Aleksić koji je u martu prošle godine potpisao opoziv načelniku Aleksiću da bi mu se vrlo brzo priklonio. Direktori i zamjenik načelnika neće biti promijenjeni.

Broj odbornika koji su izvršili „političke transfere“ u bilećkoj Skupštini svakog dana raste. Od početka ovog mandata, četiri puta se mijenjalo skupštinsko rukovodstvo. Njen rad je mnogo puta odjekivao u medijima širom države, ali zbog svega onog što odbornicima nikako ne priliči – tuče u skupštinskim klupama, prijetnji, psovki i uvreda.

Istovremeno, Opština Bileća u minusu je oko 12 miliona maraka. Kasne plate, socijalna davanja i isplate dobavljačima. U Opštinu ne dolaze investitori, pa su nova radna mjesta samo misaona imenica.

Za sve to vrijeme, građani Bileće nisu ni na koji način izrazili protest, niti nezadovoljstvo ovakvim stanjem. Koga se, onda, sve ovo uopšte tiče?

2 Komentar

Comments are closed.

Close