Demanti ERS-a na tekst "Petrović nakon Tesle kupuje skupocjeni mercedes"

Demanti ERS-a na tekst “Petrović nakon Tesle kupuje skupocjeni mercedes”

Na mejl adresu Direkta danas je iz Elektroprivrede Republike Srpske (ERS) stigao demanti teksta "Petrović nakon Tesle kupuje skupocjeni mercedes", koji je naš portal, uz jasno navođenje izvora i autora, prenio sa portala Capital. Dakle, tekst koji ERS demantuje nije autorski rad novinarki Direkta već preneseni medijski sadržaj. 

Zgrada Elektroprivrede RS u Trebinju

Elektroprivreda RS (FOTO: Direkt)

U nastavku prenosimo demanti u cjelini i bez intervencija. 

Поштовани,

У тексту објављеном на Директ порталу дана  24.01. 2024. године под називом “Петровић након Тесле купује скупоцјени Мерцедес” написано је низ непотпуних и нетачних информација, те захтјевамо од вас да исте и демантујете.

Није истина да генерални директор МХ “Електропривреда Републике Српске”, Матично предузеће а.д. Требиње,  Лука Петровић купује скупоцјени Мерцедес, нити да се ради о луксузном путничком ауту.

Тачно је да је Електропривреда Републике Српске покренула јавну набавку за куповину  комби возила (8 плус 1 сједиште)  које је компанији потребно у сврху превоза инжињера, пројектаната, инвеститора, а за  обиласаке градилишта и праћење радова на бројним пројектима које је ЕРС покренула и чија је изградња у припреми или у току.

 Дакле, не ради се о луксузном аутомобилу, нити ће возило бити кориштено за потребе директора Петровића.

Монтирање и постављање фотографије генералног директора МХ “ЕРС” поред  скупоцјеног Мерцедеса модел лимузина је намјерно навођење читалаца на погрешан закључак о каквој се набавци ради, иако су  у тендерској документацији која је јавна и у коју сте могли стећи увид, јасно наведене све карактеристике возила које ЕРС купује, те захтјевамо да фотографију уклоните.

Такође, упозравамо вас да ћемо  за свако  даље изношење тенденциозних и нетачних информација  истину и одштету потражити путем надлежних судова, подизањем кривичне  пријаве.

                                                                                                                  С поштовањем,

                                                                                                Служба за информисање МХ „ЕРС“

Close