Direktor "Ilidžaputeva" o navodnoj Nešićevoj prinudi: Nisam ga ja prijavio, želim to da zaboravim

Direktor “Ilidžaputeva” o navodnoj Nešićevoj prinudi: Nisam ga ja prijavio, želim to da zaboravim

Dobrivoje Bratić, direktor "Ilidžaputeva", za "Direkt" je potvrdio da je Nenad Nešić, direktor "Puteva RS" danas saslušan u policiji zbog toga što ga je, navodno, prinudio da njegova firma obavi određene građevinske radove vrijedne 155.000 maraka.

Dobrivoje Bratić (desno)

Nešić je danas saslušan u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo zbog sumnje da je Bratića prijetnjama i vrijeđanjem prinudio da izvrši ove radove.

Bratić za naš portal tvrdi da on nije prijavio Nešića, već da je postupak protiv njega pokrenula policija.

"Nisam ja prijavio, policija je sama reagovala. To se desilo nekad u šestom, sedmom mjesecu. Ne mogu vam ja ništa više reći, ne mogu o tome, bilo je ružno i tužno i želim to da zaboravim. Imaju oni, oni će to da završe", rekao je Bratić.

Bratić nije želio da govori o tome o kojim radovima je riječ, kao ni o tome kakve mu je prijetnje i uvrede Nešić, navodno, uputio.

"Ima Tužilaštvo, ima policija, neću više da se petljam u to i da se vraćam na te ružne stvari. Samo želim to da zaboravim", poručio je Bratić.

U krivičnom Zakoniku se navodi da ko drugog silom ili ozbiljnom prijetnjom prinudi da nešto učini kazniće se novčanom kaznom ili do jedne godine zatvora.

Ko ovo djelo počini uz prijetnje ubistvom, teškim povredama ili otmicom može dobiti do tri godine zatvora – navedeno je u Zakonu.

Nešić je medijima rekao da neće da komentariše ovaj događaj.

Close