Direktorica trebinjskog Centra za gazdovanje kršom smijenjena greškom?

Direktorica trebinjskog Centra za gazdovanje kršom smijenjena greškom?

Zbog negativnog poslovanja u prošloj godini, Vlada Republike Srpske danas je smijenila direktore deset šumskih gazdinstava i poslovnih jedinica Šuma Republike Srpske među kojima i Branku Radmilović, direktoricu Centra za gazdovanje kršom Trebinje. Međutim, Radmilović za "Direkt" kaže da se njeno ime na spisku smijenjenih, vjerovatno, našlo greškom, jer je, tvrdi, od kada je došla na čelo Centra on poslovao pozitivno.

Branka Radmilović

"Centar je prošlu godinu završio sa dugom od 136.000 maraka, a od kada sam ja došla na njegovo čelo, prvi kvartal smo završili sa plusom od 98.000 maraka. Zato smatram da navedena smjena ne može biti u vezi sa mnom i očekujem da to isprave, jer nema osnova za moju smjenu", kaže Radmilović koja je za vršioca dužnosti direktorice Centra za gazdovanje kršom Trebinje postavljena u januaru ove godine.

Radmilović dodaje da još nije dobila obavještenje o svojoj smjeni, već da je o njemu saznala iz medija.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić, nakon današnje posebne sjednice Vlade RS, rekao je da će u toku sutrašnjeg dana biti izvršena primopredaja dužnosti između razriješenih direktora i novih u ŠG “Borja” Teslić, ŠG “Doboj”, Centar za sjemensko-rasadničku proizvodnju Doboj,  ŠG “Vrbanja” Kotor Varoš, ŠG “Zelengora” Kalinovik, ŠG “Drina” Srebrenica, ŠG “Milići”, Centar za gazdovanje kršom Trebinje, ŠG “Majevica” Lopare i Šumarska kuća “Ognjište”na Jahorini.

"Dakle, direktori ovih deset organizacionih dijelova biće u toku dana razriješeni dužnosti i na njihovo mjesto će biti postavljeni novi ljudi. Prevenstveni kriteriji biće njihova stručnost i posvećenost poslu, a ne stranačka pripadnost. Usvojen je zaključak i da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u narednom periodu analizirati rad same uprave “Šuma RS” ali i Nadzornog odbora i nakon tih analiza donijećemo odluku da li je u tom smislu potrebno izvršiti određene izmjene", istakao je Pašalić.

Branka Radmilović na čelo trebinjskog Centra postavljena je kao kadar DEMOS-a.

Close