Dukić prijeti: Ako neko da otkaz u "Boksitu", otpustićemo članove njegove porodice

Dukić prijeti: Ako neko da otkaz u “Boksitu”, otpustićemo članove njegove porodice

Na zvaničnoj stranici kompanije „Boksit“ iz Milića danas je osvanulo šokantno obavještenje u kojem predsjednik te kompanije Rajko Dukić otvoreno poručuje da ukoliko je neko dao otkaz u toj kompaniji ili to namjerava učiniti, da ta firma ima pravo otpustiti članove porodica radnika koji su otišli ili žele otići iz te firme.

Rajko Dukić

-Bez obzira što je pravo svakog zaposlenog u Kompaniji „Boksit“ da, po svojoj volji, može, kad želi, da raskine radni odnos, pravo je i Kompanije Boksit da, članovima najuže porodice, onih koji su napustili ili žele da napuste Kompaniju Boksit, raskine radni odnos - naveo je Dukić, a piše Avaz.

Dukić je istu obavijest postavio i na svoj Fejsbuk profil.

Obavještenje na zvaničnom sajtu "Boskita"

Boksit je akcionarsko društvo sa većinskim privatnim kapitalom i koje je u cjelosti privatizovano. U vlasništvu je većeg broja malih akcionara i fondova, a većinski paket ima menadžment Kompanije.

Inače, iz ove kompanije godinama stižu frapantni pdoaci o kršenju prava radnika,a mediji su prenosili čak i da je Dukić svojevremeno podvrgnuo poligrafskom testiranju više od stotinu radnika preduzeća „Boksit“, „Mileks“ i firmi koje su podizvođači radova u rudniku boksita.

Neki radnici su javno tvrdili i da bili žrtve Dukićevih fizičkih napada.

Close