Duško porukama "ruši" sistem i gradonačelnika

Duško porukama “ruši” sistem i gradonačelnika

Zbog toga što se fotografisao i razgovarao sa narodnom poslanicom Jelenom Trivić (PDP) i to objavio na svom Fejsbuk profilu, radnik trebinjske Gradske uprave Duško Miljanović juče je morao da dođe na razgovor sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem (SNSD).

trebinje-miljanovic-curic

Da bi mogli imati probleme ako se okuraže da misle svojom glavom ili još veće probleme ako svoja razmišljanja podijele javno znaju dobro stanovnici Hercegovine. Valjda se zbog toga radije i odlučuju da ćute, žive u strahu i čuvaju ono što imaju, dok im pod krinkom „rada u najboljem interesu građana“ sudbinu kroje bogati političari. U takvom sistemu i jedna fotografija može biti problematična, a jedna kritika bi mogla da ih košta posla, na primjer.

Već neko vrijeme gradonačelnik na Fejsbuku prati objave Duška Miljanovića, pojašnjava to Miljanović u svom fejsbuk statusu. Doduše, ne prati ga lično, jer nema profil, ali mu saradnici redovno prenose. Osim fotografije sa poslanicom Trivić, gradonačelniku smetaju i Miljanovićevi stavovi koje objavljuje. Zapravo, Ćurić u njima vidi poruke koje stvaraju sumnju da Miljanović ne podržava gradonačelnika i sistem. Nastavi li sa objavama u kojima se Ćurić osjeća prozvanim, gradonačelnik će morati "da povuče poteze protiv njega", navodi Miljanović u svojoj objavu.

Razgovor sa gradonačelnikom je doživio kao prijetnju i ucjenu, pa nije mogao utiske zadržati samo za sebe. Iako mu nije bilo jasno zašto su njegovi lični stavovi uopšte bitni, Ćuriću je poručio: „Samo ti, Mirko Ćuriću, radi svoj posao“.

„Pitao sam ga:

1) Da li sam pravio greške u poslu? Reče da nisam.

2) Da li sam nešto nepošteno uradio? Reče da nisam, koliko on zna.

3) Na moje pitanje da li me smatra profesionalcem, reče da smatra.

A zatim dođe dio zbog koga ovo pišem. Dio koji nisam mogao ni da sanjam... Pomenu mi neki film u kome, kao brat brata udara, ali mu govori „ne tučem te ja nego zakon“, napisao je Miljanović na svom Fejsbuk profilu.

„Ne mogu da vjerujem šta mi govoriš. Prijetiš mi... Krenuh ka vratima, zatim se okrenuh prema njemu i rekoh: Čovječe, znaš li šta si mi rekao?! Ti mi prijetiš. Valjda sam se nadao da će reći da nije ili nešto slično, da će pokušati da ispravi rečeno. Reče da je to tako, a ja odgovorih - Bože me sačuvaj i izađoh iz njegovog kabineta“, posvjedočio je Miljanović u svojoj objavi.

Narodna poslanica Jelena Trivić takođe se oglasila na svojoj Fejsbuk stranici i kazala da je Miljanovića upoznala prilikom svoje nedavne posjete Trebinju.

„Da li je ovo Republika Srpska za koju su naši ginuli? Da li je ovo društvo u kojem treba da podižemo svoju djecu? Da li imamo pravo da budemo slobodni? I da li se stidiš Evropo što se ovo dešava u tvom srcu u 21. vijeku?“, zapitala se ona.

Prenosim njegovu objavu koja me je užasnula. Nisam vjerovala šta čitam i na šta je režim spreman. Samo zbog slike sa mnom ili bilo kim ko nije dio sistema vlasti...Ne brinem kad meni sude, ne brinem kad mi ne daju da održim tribinu jer je "pukla cijev", ne brinem što mi govore da se čuvam, ali brinem za Duška i njegovu porodicu“, napisala je Trivić.

Komentar smo pokušali da dobijemo i od gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, ali on nije odgovarao na naše telefonske pozive.

Close