Gacko: Policija pronašla drogu koja je trebala biti uništena

Gacko: Policija pronašla drogu koja je trebala biti uništena

Samo dan nakon što su iz Ministarstva bezbjednosti BiH saopštili da je, po njihovom nalogu, u pogonima Termoelektrane Gacko uništeno više od 700 kg narkotika, ulične vrijednosti od sedam miliona maraka, policija Srpske je, saznaje ATV, u krugu Termoelektrane našla identičnu drogu, koja iz nekog razloga, nije uništena.

Izvor: ATV

Tri najlonske kese  su, kako saznajemo,  pronađene kod kontejnera za otpad, u blizini blok komande i glavne radionice, a u njima su se nalazilli heroin, skank i kokain.  Nije jasno kako  je ova količina droge dospjela na to mjesto i zašto  nije uništena. To bi sada  trebalo da istraži okružno tužilaštvo u Trebinju, koje je, tvrde naši izvori, već pokrenulo istragu.

Tužilac je, saznajemo, naložio da se odmah uradi vještačenje i uviđaj i da se izvaga pronađena droga, koja je, pod za sada misterioznim okolnostima, ostala neuništena. Misteriozno je, i bez prisustva medija proteklo i uništavanje onih 700 kilograma droge, jer Ministarstvo bezbjednosti i SIPA, novinarima nisu poslali poziv da zabilježe uništavanje.

Tek je naknadno poslato saopštenje u kojem se navodi da je cilj spaljivanja narkotika, a najviše marihuane, amfetamina, heroina, kokaina i sintetičkih droga, bio da se suzbije i spriječi zloupotreba opojnih droga u BiH. Za obezbjeđenje i prevoz droge je, kako se navodi, bila nadležna SIPA, uz podršku Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja MUP-a FBiH. U pogonima Termoelektrane Gacko, droga je spaljena 26. jula. Sporne kese, policija Srpske je, kako saznajemo  pronašla 27. jula.

1 Komentar

Comments are closed.

Close