Gradonačelnik Ćurić odbio da odgovori na pitanja “Direkta”, jer “njegove izjave izvlačimo iz konteksta” (VIDEO)

Gradonačelnik Ćurić odbio da odgovori na pitanja “Direkta”, jer “njegove izjave izvlačimo iz konteksta” (VIDEO)

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić na konferenciji za novinare danas je odbio da odgovori na pitanja našeg portala u vezi sa dešavanjima u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici (TVJ) Trebinje, jer, kako je rekao, njegove izjave izvlačimo iz konteksta. 

Ćurić je ustvrdio kako je u prethodnom periodu odgovarao na naša pitanja, a mi smo ih na našem portalu, prema njegovim tvrdnjama, izvlačili iz konteksta. 

Nakon što smo mu postavili pitanja o premještaju vatrogasca Miodraga Ćaćića na radno mjesto na kome će mu plata biti manja za 400-500 maraka te o optužbama za mobing i ucjenu radnika, gradonačelnik Ćurić se najprije zahvalio na pitanju, a zatim odbio da da odgovor. 

“Vi znate da sam ja vama lično rekao kako ću odgovarati na vaša pitanja. Bio sam primjeren u nekom prethodnom periodu, pokušao i odgovorio na neka vaša postavljena pitanja iz prethodnog perioda i samo ste izvlačili iz konteksta i objavljivali”, rekao je Ćurić. 

Nakon što smo pokušali da mu skrenemo pažnju da on na naše novinarske upite, koje šaljemo na zvaničnu mejl adresu, u prethodnom periodu uopšte nije odgovarao, Ćurić je rekao da ni danas nema potrebe da odgovara na naša pitanja. 

“Zašto bi danas pravio izuzetak. Bili ste jako ljubazni, a mislim da smo završili. Vi ste upravo zaslužni što danas nisam nastavio (da odgovaram prim.aut) jer ste rekli da vam nikada nisam odgovorio”, rekao je Ćurić. 

“Direkt” podsjeća da za svaku priču koju radimo, a koja je u vezi sa gradonačelnikom ili trebinjskom Gradskom upravom, šaljemo novinarski upit, kako bismo imali uvid u njihove stavove, objašnjenja i izjave, no iz Gradske uprave nam ne stižu odgovori.

Close