Helikopterski servis RS ponovo u službi SNSD-a (FOTO/VIDEO)

Helikopterski servis RS ponovo u službi SNSD-a (FOTO/VIDEO)

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović i član Izvršnog komiteta SNSD-a Zoran Tegeltija danas su u Tesliću prisustvovali sastanku Opštinskog odbora ove stranke.

Izvor: Izvor.ba

Da bi Dodik, Cvijanović i Tegeltija na vrijeme stigli u Teslić, ponovo je angažovan Helikopterski servis Republike Srpske. Helikopter je sletio na pomoćni teren stadiona „Radolinka“.

Dodik i Tegeltija su, nakon slijetanja, popili kafu sa predsjednikom OO SNSD-a u Tesliću Draganom Bogdanićem i potpredsjednikom OO SNSD-a u Tesliću Markom Trivunovićem.

Vlada Republike Srpske je u februaru prošle godine dopunila Uredbu o osnivanju Vazduhoplovnog servisa Republike Srpske i na taj način omogućila da ovaj servis koristi i član Predsjedništva BiH iz RS. Na istoj sjednici Vlade RS donesene su i izmjene Uredbe o osnivanju Helikopterskog servisa RS sa istim „posljedicama“.

Dodik je istim helikopterom putovao i u Doboj u avgustu 2018. godine.

Mediji su tada prenijeli da je riječ o helikopteru modela „AW119Kx“ čija je vrijednost 9.336.600 KM te da je Helikopterski servis potpisao ugovor s italijanskom kompanijom „Leonardo S.p.A.“ o kupovini letjelice.

Za kupovinu helikoptera Vlada Srpske je digla kredit od deset miliona KM.

Close