Kesić: Srbija je zemlja tapšača (Video)

Kesić: Srbija je zemlja tapšača (Video)

“Sve čovek do čoveka, sve ljudskost do ljudskosti, sve karakter do karaktera” postaje slogan nove nacionalne discipline u Srba, rekao je Zoran Kesić u popularnoj emisiji 24 minuta koja se emituje na O2 TV.

kesic-24-minuta-tapsaci-srbija

U satiričnoj emisiji 24 minuta koja je sinoć emitovana na O2 TV, Zoran Kesić se osvrnuo na fenomen aplaudiranja kod Srba.

Kesić je pomenuo nekoliko primera ove "tapšačke kulture".

-Kada se tapšalo se ministru Nebojši Stefanoviću koji je tužio NIN što ga je doveo u vezu sa rušenjem u Hercegovačkoj.

-Kada je pružena je i podrška predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću koji je optužen da je naredio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića.

- Tapšalo se i predsedniku opštine Brus Mulutinu Jeličiću Jutki koji je optužen zbog polnog uznemiravanja.

Međutim, nije Srbija usamljena u fenomenu tapšanja.

"Direkt" podseća i na slučajeve kada se u RS tapšalo Miloradu Dodiku kada je radnicima RiTE Gacko pretio otkazima i blatio njihovog sugrađanina. Kada je pretio penzionerima da će ostati bez penzije i Davoru Dragičeviću da će ga očistiti sa ulice.

"Pojedini tzv savesni ljudi rekli bi: ne mogu ja to. Rušenje kuća, napastvovanje žena, paljenje domova, čemu da aplaudiram? Deca će me sutra pitati šta sam to radio, koga podržavao. Sramota, bre!", rekao je Kesić.

"Sada je potpuno jasno. Srbija više nije zemlja ni košarke, nije ni zemlja odbojke, ni zemlja dobre hrane, ni zemlja gostoprimstva, ni zemlja Guče i Egzita. Srbija je zemlja tapšača!"

Uostalom, pogledajte video:

 

 

Close