"Komus" Gacko: Traži se polovna cisterna crvene boje

“Komus” Gacko: Traži se polovna cisterna crvene boje

Ako kojim slučajem imate polovnu cisternu crvene boje, a želite da je prodate, mušteriju ćete naći u Gacku. Komunalno preduzeće “Komus” iz ovog grada je, naime, raspisalo tender za nabavku polovne cisterne u kojem je određena čak i boja. Tehnički direktor, pak, kaže da je u pitanju tek puki tehnički detalj i da bi kupili i cisternu plave boje, ako bude najpovoljnija.

komus-gacko

Iz arhive: Radnici "Komusa"

“Komus” je raspisao konkurentski zahtev za nabavku korištene auto cisterne za vodu sa rokom isporuke 20 dana od dana potpisivanja ugovora.

Cisterna ne treba da bude starija od 1988., zapremine 12,5 hiljada litara, definisanih gabarita, dizel motora od 220 KS.

Određeni su i vrsta pogona, vešanje, kočioni sistem, kapacitet rezervoara, ali i boja. Naime, u tenderskoj dokumentaciji je precizirano da cisterna bude ofarbana RAL 3000 bojom, što će reći, vatreno crvenom.

Nije to prvi put da se raspisuje tender tako da fali samo slika. Raspišu tender da može konkurisati samo jedan. Ne bih se iznenadio da su već sve dogovorili, a čuo sam da su bili u Srebreniku”, kažu upućeni u kretanja u preduzeću.

Za tehničke pojedinosti tendera zadužen je Mile Vujičić. Demantuje ovakve navode koje smatra zlonamernim.

Nema tu ništa sporno. ne znam što je crvena, nemam pojma šta je. Možda što nam je ova crveno-bela. Ko ponudi nižu cenu, može učestvovati. I ona naša stara cisterna je bila crvena. I ona od vatrogasaca je crvena. Nisam video da ima neka plava", kaže Vujičić. "To je tako navedeno u dokumentaciji, ali ne znači da ne može konkurisati i neko sa cisternom druge boje. Proći će najpovoljnija ponuda”, kategoričnan je.

Objašnjava da se menadžment preduzeća trudi da u životu održi ovo preduzeće pritisnuto finansijskim problemima i negira da je tender raspisan pro forme i da je već sve dogovoreno sa firmom iz Srebrenika od koje su ranije kupili kamion.

Nismo ništa dogovorili. Kako ćemo mi dogovoriti bez javne nabavke? Zašto bi onda bila javna nabavka? To može pričati šta god ko hoće, ali ja isreno kažem da nam je cilj samo da firma vidi bolje dane i da plate budu redovne. Borimo se nekako, da imamo para, najradije bismo novu kupili”, kazao je Vujičić.

Vrednost nabavke je do 26 hiljada maraka, a kriterijum za dodelu je najniža cena.

Rok za dostavljanje ponuda je 8. decembar u 11 časova.

Close