Krivične prijave protiv članova Vukanovićeve liste

Krivične prijave protiv članova Vukanovićeve liste

Generalni direktor ERS-a i sekretar SNSD-a Luka Petrović najavio je danas u Trebinju da će protiv svih članova Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića, koji su učestvovali na pojedinim biračkim mjestima u Trebinju, podnijeti krivične prijave zbog izbornih zloupotreba. 

"Na biračkom mjestu 182B004 su prepisivali sebi glasove, SNSD-u oduzeli jedan glas, a nacionalnoj manjini pet glasova. Na biračkom mjestu 182B030 ustanovljeno je da je dopisano dva glasa Listi za pravdu i red iz nevažećih listića. Tu su još biračka mjesta 182B008, 182B010, 182B012 i tako redom, može se to pogledati", ustvrdio je Petrović na današnjoj konferenciji za novinare.

Rekao je da će, kada zakonski rokovi to dozvole, SNSD zatražiti ponovno brojanje glasova na svim mjestima i odbacio optužbe opozicionih stranaka da su učestvovali u izbornim malverzacijama.

"Ni u jednom segmentu nismo učestvovali u zloupotrebama na dan izbora, zato što smo željeli da nam izbori prođu u mirnoj i fer atmosferi. Očekivali smo i znamo da je neko nafurijao par ljudi u tom opozicionom bloku da naprave neke razlike i tako dalje. Naš jedini zahtjev je bio samo mirno da prođe dan, jer znamo da je bilo ciljeva da se prekine glasanje, to su bile najave od onih koji su taj dan bili nervozni", rekao je Petrović.

Nebojša Vukanović za "Direkt" odbacuje optužbe Luke Petrovića. Kaže da on može snositi odgovornost za biračko mjesto u Vinogradima, gdje je imao jedinog predsjednika biračkog odbora, a da je za ostala biračka mjesta "odgovornost na SNSD-u, njihovim satelitima i njihovoj Gradskoj izbornoj komisiji". 

"Ovo je vrhunac beskurpuloznosti i licemjerstava trebinjskih kumova (Mirko Ćurić i Luka Petrović, prim. aut) koji su nervozni, jer je na ovim izborima smanjena razlika sa pet hiljada na hiljadu glasova. Svjesni su da će moji odbornici biti žestoka opozicija i korektivni faktor, a sad pokazuju veliku nervozu, jer nisu uspjeli da nas pokradu kao prije četiri godine, kada su nam uz pomoć korumpiranih trebinjskih sudija onemogućili izlazak na izbore. Umjesto da polože račune javnosti šta su radili na biračkim mjestima na dan izbora, zašto su kršili izbornu ćutnji i paketima kupovali glasove, zašto su slali bezbjednoso interesantna lica da zastrašuju građane, oni pokušavaju prebaciti odgovornost za izborne zloupotrebe na mene i moje saradnike", navodi Vukanović.

1 Komentar

  1. miso
    2020-11-21 at 18:10

    Cestitam, Nikolija!

Comments are closed.

Close