Ljubinjski i gatački odbori DNS-a vjerni SNSD-u

Ljubinjski i gatački odbori DNS-a vjerni SNSD-u

Ljubinjski i gatački DNS podržaće SNSD-ove kandidate za načelnike ovih opština, dok se drugi hercegovački odbori ili ne oglašavaju ili su odluku prepustili svakom članu posebno. 

Opštinski odbor u Ljubinju prilikom posjete generalnog sekretara DNS-a Darka Banjca - arhiva (Foto: DNS)

Opštinski odbor (OO) DNS-a u Ljubinju jednoglasan je da će podršku na predstojećim lokalnim izborima dati kandidatu SNSD-a Ristu Milutinoviću, potvrdio je ovo za Direkt Risto Mićić, predsjednik OO DNS-a Ljubinje. Uvjereni su da su donijeli ispravnu odluku. 

“Članovi opštinskog odbora su se pojedinačno izjasnili da DNS treba ostati pri sporazumu koji sam ja potpisao sa SNSD-om i njegovim kandidatom”, rekao je Mićić. 

O saradnji sa SDS-om, kaže, nisu razmišljali, jer ih iz SDS-a, kako je rekao, niko nije ni kontaktirao, čak ni poslije odluke o istupanju iz koalicije na republičkom i državnom nivou. 

“Mi u Ljubinju imamo snagu i ne želimo nikome da se namećemo. Poslije izbora mi smo otvoreni za razgovore. Pošto je data sloboda opštinskim odborima da odluče kako hoće, mi ostajemo pri toj odluci”, naveo je Mićić. 

Iz OO Gacko ranije su potvrdili “Direktu” da su dostavili Predsjedništvu DNS-a stav u kome je navedeno da ostaju pri ranije potpisanom koalicionom sporazumu i da daju podršku SNSD-ovom kandidatu Ognjenu Milinkoviću. 

I u Bileći ostaju pri ranijem stavu, jer se Opštinski odbor nije ponovo sastajao, zbog zdravstvenih problema predsjednika. 

Slavko Dangubić, predsjednik hercegovačkog regionalnog odbora DNS-a je danas “Direktu” ponovio da bilećki DNS neće podržati ni Nenada Vukoja niti kandidata opozicije Veselina Vujovića, ali da svaki član odbora može da radi po svom nahođenju. Takvu mogućnost je ostavilo predsjedništvo stranke. 

“Ne mislim da ćemo donositi drugačiju odluku osim dijela što je relaksirano da ako će neko raditi otvoreno, može otvoreno raditi. Odluka Predsjedništva je iznad odluka opštinskih odbora”, rekao je Dangubić. 

Ostali opštinski odbori ove partije u Hercegovini još se nisu izjašnjavali. U trebinjskom DNS-u ostaju pri stavu da se do daljnjeg neće oglašavati. 

Na telefonski poziv “Direkta” i poruku nisu odgovarali u nevesinjskom DNS-u. 

Podsjećamo, predsjednik DNS-a Nenad Nešić najprije je kazao kako će oni opštinski odbori koji budu na lokalu nastavili saradnju sa SNSD-om biti raspušteni, da bi kasnije takvu odluku povukao i ostavio slobodu svim odborima da se opredijele kako će djelovati. 

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je da će oni koji odluče da napuste koaliciju biti smijenjeni sa funkcije direktora. 

Od hercegovačkih DNS-ovaca na funkciji su i dalje Jovica Vlatković iz Trebinja, na mjestu direktora za investicije u Elektroprivredi Republike Srpske te Slavko Dangubić iz Bileće na mjestu direktora za ekonomske poslove u Elektro-Hercegovini.

Close