Mandić i Okuka- verbalni sukob ili pretnja oružjem?

Mandić i Okuka- verbalni sukob ili pretnja oružjem?

Policija je saopštila da je danas u Trebinju došlo do verbalnog sukoba između Branislava Okuke, savetnika Predsednika RS i Momčila Mandića, biznismena i nekadašnjeg ministra pravde u Vladi RS tokom rata. Iz Tužilaštva je za "Direkt" rečeno da su oba aktera izjavila da se ne osećaju ugroženo i negirala upotrebu oružja , dok je Mandić za medije rekao da je na njega potegnut pištolj.

Dok su saslušavali Okuku i Mandića, uhapšeno je lice S. L. koje je bilo u Mandićevoj pratnji, a za koje je utvrđeno da je na Centralnoj poternici.

"Lice je lišeno slobode prilikom intervencije policijskih službenika tokom verbalnog sukoba između lica inicijala B.O. i M.M. na raskisnici ulica Kralja Petra I Oslobodioca i Cara Lazara. Policijski službenici su saslušali lica inicijala B.O. i M. M. kao i lice S. L. koje je bilo u pratnji lica M. M", stoji u saopštenju koje je izdala Policijska uprava Trebinje.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju se izjasnio da nema elemenata krivičnog dela, a dodaje se i da je u toku dalji "rad po događaju".

policijsko saopštenje o sukobu branislava okuke i momčila mandića

Deo saopštenja PU Trebinje

Iz Tužilaštva saznajemo da su akteri ovog incidenta u policiji izjavili da je u pitanju sukob od ranije i da se ne osećaju ugroženo. Nezvanično smo saznali i da su u izjavi obojica pominjala samo verbalni sukob koji datira od ranije i da je Okuka policiji sam prijavio posedovanje pištolja za koji ima dozvolu.

Na osnovu njihovih izjava, tačnije, "prema utvrđenim činjenicama" dežurni tužilac OJT u Trebinju je doneo odluku da "ne postoje elementi krivičnog dela".  

Međutim, za medije je Momčilo Mandić izjavio da se oseća ugroženo, događaj okarakterisao kao pokušaj ubistva i tvrdio da je Okuka izvadio pištolj i uperio ga na njega.

U izjavi BN televiziji kaže da je ovakav potez usledio nakon prepirke koju su imali na ulici.

"Okuka je onda izvadio pištolj i uperio u mene. Rekao sam mu da puca. U tom momentu je došla žandarmerija, oteli su mu  pištolj i odveli ga u policijsku stanicu. Meni su rekli da dođem sam u stanicu i da dam izjavu", rekao je Mandić za BN TV.

Close