Matovići dobili Vujadina, Udruženje "Bebe" 100. bebu

Matovići dobili Vujadina, Udruženje “Bebe” 100. bebu

Vujadin Matović na svijet je došao prije sedam dana. Roditelji Dejana i Đoko presrećni su, jer su nakon pet godina braka i borbe uspjeli da dobiju bebu. Vujadin je 100. beba koju je dobilo udruženje „Bebe“ iz Trebinja koje pruža podršku porodicama koje se bore sa problemom steriliteta.

Majka Dejana kaže da je bilo mnogo propreka i da je bilo teško sve psihički izdržati, ali da se na kraju sve zaboravi. Vujadina su dobili iz drugog pokušaja.

"Sve je prošlo i sada ćemo da uživamo s njim. Htjela bih da se zahvalim doktorima i sestrama u bolnici u Nevesinju, a posebnu zahvalnost dugujemo udruzenju Bebe koje je od prvog dana bilo uz nas, zatim i Gradskoj upravi, te našoj rodbini i prijateljima“, kazala je Dejana.

Predsjednica Udruženja "Bebe" Snežana Misita čestitala je porodici Matović, te pozvala sve parove koji se nisu ostvarili kao roditelji, a nisu u udruženju, da im se pridruže.

"Našem udruženju je svaka beba podjednako važna, bez obzira na to koja je po redu rođena. Broj od 100. beba u našem udruženju povod je da skrenemo pažnju na ovaj veliki uspjeh, koji je važan ne samo za Udruženje, već za cijelu Hercegovinu i Srpsku", navela je Misita.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić čestitao je Matovićima prinovu, ističući da će grad Trebinje sa po 100 maraka podržati sve do sada rođene bebe-članove Udruženja, bez obzira na to da li žive u Trebinju ili ne.

"Ovim činom želimo da pošaljemo poruku da je za nas važna svaka beba i da ćemo i u narednom periodu podržavati rad udruženja", naveo je Ćurić.

On je istakao da grad Trebinje stimuliše vantjelesnu oplodnju i da su do sada podržali svih 22 para koja su podnijela zahtjev prema Gradskoj upravi.

Udruženje "Bebe" osnovano je 2010. godine i imaju 190 porodica-članova na području istočne Hercegovine.

Close