Migranti nisu zapalili kuću u Bileći!

Migranti nisu zapalili kuću u Bileći!

Na „Direktu“ juče niste mogli pročitati Srninu "vijest" da su migranti u bilećkom selu Krstače zapalili kuću. Danas je i trebinjska policija potvrdila da se to nije desilo. 

Ono što se desilo, a to je da migranti nisu zapalili kuću - danas u nekim medijima, nažalost, nije vijest. Juče je u istim medijima bila vijest ono što se nije desilo - a to je da su migranti zapalili kuću.

Lakoća s kojom se izvještava o migrantima koji „haraju hercegovačkim selima“ je nevjerovatna. Tako je juče jedna izjava lokalnog vatrogasca bila dovoljna da se medijski prostor ponovo zatruje mržnjom prema migrantima koji, lako se stiče utisak, tobože pale kuće po hercegovačkim selima. Skoro da nema medija koji poslije njegove izjave u naslov nije stavio „migranti zapalili kuću u Bileći“. Nije ostavljen ni najmanji prostor za sumnju u takav slijed događaja.

Vijest je danas, dakle, da migranti nisu zapalili nikakvu kuću.

Naime, iz Policijske uprave Trebinje stiglo je saopštenje u kome je navedeno da je seljanin Krstača R. V. prijavio kako je u svojoj napuštenoj kući pronašao pušku.

"Prijavilac nije izjavio da mu je pričinjena materijalna šteta na objektu. O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju", navedeno je u policijskom izvještaju.

R.V. se, dakle, policiji javio, jer je u napuštenoj kući pronašao pušku koja nije njegova, a ne zato što su mu migranti zapalili kuću.

Kako nezvanično saznajemo, kuća u kojoj je puška pronađena nije bila zaključana, već su vrata bila zatvorena žicom. Na dva mjesta su bili ostaci nagorjelih suvih grana koje su nepoznata lica zapalila na ostacima drvenog poda i na zemljanoj površini, ali nije bilo nikakvog požara.

Možda nije stilski korektno, ali nije na odmet ponoviti - migranti nisu zapalili kuću u Bileći!

Close