Milena Kundačina v.d. predsjednice Osnovnog suda u Trebinju

Milena Kundačina v.d. predsjednice Osnovnog suda u Trebinju

Sudinica Milena Kundačina izabrana je za vršioca dužnosti predsjednice Osnovnog suda u Trebinju, potvrđeno je "Direktu" u ovom sudu. Ona je na funkciju vršioca dužnosti predsjednice Osnovnog suda stupila juče, a imenovana je na sjednici Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine (VSTS BiH), održanoj 30. novembra i 1. decembra ove godine. 

Palata pravde Trebinje (FOTO: Direkt)

Kako nam je rečeno u Osnovnom sudu u Trebinju, Kundačina će na mjestu vršioca dužnosti biti privremeno do konačnog izbora predsjednika/ce. Napomenuli su i da predsjednik ili predsjednica moraju biti sudije ovog suda.

Kundačina je na ovom mjestu nasljedila dugogodišnjeg predsjednika Osnovnog suda Milana Bosića, koji je otišao u starosnu penziju.

Kako je početkom mjeseca saopšteno iz VSTS BiH, na nivou Republike Srpske imenovane su i ove sudije i sudinice: Branka Skoko, na poziciju predsjednice Višeg privrednog suda u Banja Luci, Igor Dabić, na poziciju predsjednika Okružnog privrednog suda u Banja Luci, Mato Kulaš, na poziciju predsjednika Okružnog privrednog suda u Doboju. 

Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, kako je ranije saopšteno, imenovana je Silvana Brković-Mujagić, na poziciju sudije Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine.

Iz VSTS su naveli da su pri donošenju Odluke o imenovanju sudija i sudinica uzeti u obzir stručno znanje, radno iskustvo i radni rezultati, zatim stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, te sposobnosti da izabrani nepristrasno, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnašaju dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuju. Razmatran je i odnos sa radnim kolegama, ponašanje van posla, profesionalna nepristranost i ugled te iskustvo na rukovodećim poslovima.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 16. januara 2023. godine, osim sudinice Kundačine koja je, kako smo već naveli, dužnost preuzela juče.

1 Komentar

  1. Ненад
    2022-12-27 at 12:25

    Да,госпођа Кундачина је добила мјесто в.д Основног суда вјероватно политички,преко мужа чији ,,бизнис,,држи СНСД.Нажалост сам био њен клијент у једном спору.Госпођа је судила по политици,а не по закону,нажалост….

Comments are closed.

Close