Miljan Aleksić u tehničkom mandatu zapošljava još pet radnika u Opštinu Bileća

Miljan Aleksić u tehničkom mandatu zapošljava još pet radnika u Opštinu Bileća

Načelnik Bileće u tehničkom mandatu Miljan Aleksić raspisao je tri dana nakon održanih lokalnih izbora konkurs za prijem pet radnika u opštinsku upravu Bileća, iako ova administracija već ima višak radnika. 

Aleksiću u tehničkom mandatu treba jedan portir, viši stručni saradnik za prijemnu kancelariju te viši stručni saradnik za administrativne poslove. Opštini je takođe potreban i samostalni stručni saradnik iz oblasti lokalnog razvoja, izrade i implementacije projekata te samostalni stručni saradnik za saradnju Skupštine opštine sa nižim budžetskim korisnicima. 

Konkurs je otvoren 15 dana, a nakon toga sa odabranim kandidatima planiran je intervju.

Za sve pozicije potrebno je da kandidati, pored odgovarajućeg stepena obrazovanja, imaju i položen stručni ispit za rad u opštinskoj upravi. Stručni ispit jedino neće biti potreban kandidatu koji konkuriše na mjesto portira, a za tu poziciju uslov nije ni prethodno radno iskustvo.

U bilećkom PDP-u i SDS-u najnoviji konkurs u Opštini ocjenjuju kao pokušaj SNSD-a da u posljednjim danima svoje vladavine u ovoj opštini zaposle još nekoliko "partijskih vojnika". 

Sve bi trebalo da bude završeno do zvanične primopredaje vlasti i dolaska novog načelnika Veselina Vujovića.

“Direkt” je ranije pisao o tome kako su u opštinu pred izbore zapošljavani radnici koji su već pod različitim ugovorima bili angažovani u opštinskoj administraciji. To je za naš portal ranije potvrdio i načelnik Bileće Miljan Aleksić, čime je transparentno stavio do znanja kako je institucija javnog konkursa obesmišljena.

“To su već zaposleni radnici. Svi oni rade već dvije godine”, rekao je ranije za “Direkt” Aleksić.

Samo u septembru mjesecu na ovaj način raspisan je konkurs za 15 radnika, a u junu je na isti način konkurs bio raspisan za jednog radnika. 

Close