Ministar Trninić negirao da je zaposlio sestrića za svog savjetnika

Ministar Trninić negirao da je zaposlio sestrića za svog savjetnika

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić demantovao je danas u Trebinju da je nedavno zaposlio sestrića za svog savjetnika. 

Neđo Trninić (FOTO: Direkt)

Na pitanje "Direkta" koliko savjetnika ima i da li je među njima njegov sestrić, Trninić je rekao:

"Po sistematizaciji imam pravo na dva savjetnika. Jednog savjetnika imam godinu dana, zapravo od jesenas. Drugo mjesto mi nije popunjeno i nije tačno da mi je sestrić savjetnik."

Međutim, Trninić nije pojasnio da li mu je sestrić bio savjetnik u momentu kada je portal Capital.ba objavio tu informaciju.

Podsjećamo, Capital.ba početkom ovog mjeseca objavio je da je Trninićev sestrić Aleksandar Jelisić nedavno počeo da radi u Ministarstvu kao Trninićev savjetnik, te da je Trninić prije tri godine tražio da Jelisić sa srednjom stručnom spremom bude zaposlen u „Elektro – Bijeljinu“.

"Međutim, nakon što mu to nije udovoljeno, a nakon što je obnovio mandat na mjestu ministra, Trninić je sestrića odlučio postaviti za savjetnika. U međuvremenu je Jelisić završio fakultet informatičkog smjera. Na sajtu Ministarstva, u rubrici “savjetnici” niko nije naveden", objavio je Capital.ba.

Close