Gacko: Moratorijum na štrajk u "Vodovodu"

Gacko: Moratorijum na štrajk u “Vodovodu”

Štrajk koji su radnici gatačkog "Vodovoda" otpočeli jutros je, nakon razgovora sa načelnikom opštine Milanom Radmilovićem, stavljen na čekanje. Bar na neko vreme. Postignut je usmeni dogovor koji će, nadaju se, doneti ozdravljenje posrnulom preduzeću. 

Opet o štrajku i problemima - načelnik Radmilović sa radnicima Vodovoda (foto: arhiva)

Prema rečima članova štrajkačkog odbora sastanak sa načelnikom Opštine Gacko Milanom Radmilovićem je bio konstruktivan i protekao je bez tenzija. Dogovoreno je da opština pomogne u isplati plate do kraja meseca, kao i da se ispoštuju zaključci usvojeni na poslednjoj sednici SO Gacko.

"Imali smo razumnog sagovornika. Dobili smo čvrste garancije da će do kraja meseca biti isplaćena novembarska plata. Obećani su poslovi i garancija za kredit. Razgovarali smo i o predlogu za otpremnine koje će biti malo više nego u slučaju proglašenja tehnološkog viška. Nije bilo reči o bilo kakvom otpuštanju", rekao je Boško Bejat.

On očekuje da će načelnik sutra održati sastanak sa direktorom "Vodovoda" i članovima Nadzornog odbora preduzeća kako bi se korigovale plate koje su povećane zvog promene najniže cene rada definisane kolektivnim ugovorom. Dodao je da su za takav potez dobili podršku štrajkača.

"Možda će se ići i sa isplatama minimalaca za dva ili tri meseca. Videćemo da li će trajati pola godine ili godinu, ali smo saglasni da se preduzmu mere kako bismo izašli iz krize. Načelnik je obećao da će pokušati da se nešto ubrza što se tiče poslova", istakao je Bejat.

Današnjem sastanku su pisustvovali i Dragana Vrabičić, predsednica granskog sindkata i Radoica Antunović, zamenik načelnika Opštine Gacko.

Close