Na pomolu nova većina u ljubinjskoj Skupštini: Odbornik PDP-a vratio mandat

Na pomolu nova većina u ljubinjskoj Skupštini: Odbornik PDP-a vratio mandat

Skupštinska većina u Ljubinju mogla bi se ponovo promijeniti, saznaje “Direkt”, a posrijedi je politička trgovina funkcijama i radnim mjestima. Sve bi moglo da se odigra u redovima ljubinjskog PDP-a. Dojučerašnji odbornik ove partije Vojislav Krulj zvanično je vratio svoj mandat, koji su mu povjerila 74 stanovnika Ljubinja.

Na Kruljevo mjesto, kad stigne konačno rješenje Centralne izborne komisije (CIK), trebalo bi da sjedne Boško Dangubić.

Cilj je, navodi izvor “Direkta”, da se Dangubić prikloni sadašnjoj opoziciji koju čine DNS, SNSD i jedan odbornik novoosnovanog DEMOS-a, čime bi odnos snaga u lokalnom parlamentu bio – osam odbornika sadašnje opozicije naspram sedam onih koji su sada na vlasti. Dangubić bi za ovo bio nagrađen radnim mjestom najvjerovatnije u Hidroelektranama na Trebišnjici (HET), navodi naš izvor.

Dangubić ovakvu mogućnost za “Direkt”, pak, nije demantovao niti potvdrio, a nije se izjasnio ni o eventualnoj politici koju će voditi ako preuzme mandat.

“Ne znam još ništa. Sada sam na putu, pa kad se vratim znaće se”, kazao je on.

DNS: Nova većina je gotovo izvijesna

Predsjednik ljubinjskog DNS-a Risto Mićić kaže da je poprilično izvijesno da je posao oko okupljanja nove većine završen i da će uskoro nova većina najprije smijeniti predsjednicu Skupštine Persu Klimentu i potpredsjednika Vasilija Kozića. Mićić je za „Direkt“ kazao da će na čelu Skupštine biti neko iz DNS-a.

„Sadašnja vlast ne radi za opšti interes, već isključivo za lični. Mi u Ljubinju smo bez saradnje sa Vladnom i Trebinjem praktično mrtvi. Mi želimo da ponovo okrenemo Ljubinje ka Banjaluci“, kazao je on.

O opozivu načelnika Darka Krunića još uvijek se nisu dogovorili, kaže.

„Ja sam predložio načelniku da je za Ljubinje najbolje da on ostvari saradnju sa novom većinom“, rekao je Mićić.

O tome da li će Dangubić biti nagrađen za eventualno napuštanje PDP-a, Mićić kaže da ne zna, „jer je Dangubić o tome pregovarao sa SNSD-om“.

Krulj bez odgovora

Bivši odbornik PDP-a u Skupštini opštine Ljubinje Vojislav Krulj za “Direkt” je samo potvrdio da je vratio svoj mandat, a detalje i razloge, obećao je, pojasniće naknadno. Međutim, nakon prvog telefonskog razgovora, Krulj više nije odgovarao na naše pozive, SMS i vajber poruke.

Više izvora „Direkta“ navodi da se Krulj sa odborničkog mjesta nije povukao tek tako, već da iza svega stoji dogovor, koji bi Kruljevoj majci trebalo da osigura poziciju u ljubinjskoj Biblioteci, a njemu posao.

Načelnik Ljubinja Darko Krunić navodi da “priče” o promjeni većine postoje, ali da je još uvijek sve neizvijesno. On odbacuje mogućnost da Krulj bude zaposlen u opštinsku administraciju, budući da ova opština ionako ima osam radnika viška.

“Jedna grupa ljudi traži svoje lične interese i pitanje je da li će se oni uspjeti izdogovarati. Moguće je da opozicija, ako okupi većinu, želi da ide u moj opoziv ili da razgovara sa mnom. Opoziv je njihovo pravo koje ima zakonsku proceduru. Ja nemam ništa protiv toga, mene je narod izabrao, ali ako narod kaže da ne zaslužujem više da budem tu, ja ću se povući“, kazao je Krunić za „Direkt“.

Sve će biti poznato u narednim danima, kada Boško Dangubić zvanično preuzme mandat i iznese svoje političko opredjeljenje.

Close