Nakon obećanja radnik RiTE Gacko prekinuo štrajk

Nakon obećanja radnik RiTE Gacko prekinuo štrajk

Radnik RiTE Gacko je nakon obećanja Željke Cvijanović odlučio da prekine štrajk glađu. Kaže da veruje potpredsednici stranke da će ispuniti datu reč. U protivnom, nastaviće sa protestom dok ne ostvari cilj i zaposli jedno od svoje dece.

Ostala samo Slađana Lojpur

Šest dana štrajka glađu i susret sa Željkom Cvijanović bili su dovoljni da Radule Vuković, radnik RiTE Gacko, reši problem zbog koga je protestovao ispred kapije preduzeća.

Vuković je iskoristio stranačku posetu Bileći partijske drugarice Željke Cvijanović da je upozna sa netransparentnim načinom zapošljavanja u RiTE i izneverenim obećanjima koje su mu dali članovi opštinskog SNSD-a.

Potvrdio nam je da je dobio obećanja od potpredsednice stranke da će uputiti dopis direktoru i Upravi RiTE Gacko kako bi se njegov problem rešio.

Ovaj radnik gatačkog giganta se na drastičan korak odlučio nakon se što ni jedno od njegove dece nije našlo na spisku novoprimljenih radnika RiTE Gacko.

Kako nam je tada rekao, u obećanjima i trgovini uticajem za račun SNSD-a Gacko je učestvovao i sam.

“Obećavali su familijama u kojima niko nije zaposlen da će dobiti posao i ništa nisu ispunili. Šta da kažem, sam bi čovek sebe pojeo posle svega. Poturiš leđa da neko uskoči u fotelju, a on se onda ovako bahato ponaša. A sad mi prete da iz inata niko neće dobiti posao. Od petka sam tu, mislili su da ću odustati, ali ja ne odlazim dok me hitna ne odveze odavde”, rekao je Vuković.

Radule Vuković kaže da veruje da će Cvijanovićeva ispuniti dato obećanje, ali dodaje i da on neće odustati dok ne ostvari svoj cilj.

U protestu mu se pre sedam dana pridružilo još dvoje sugrađana, a danas je ispred kapije RiTE ostala samo Slađana Lojpur. Ona kaže da nema kud da ide, i kod kuće je u štrajku glađu jer živi bez ikakvih prihoda. Apeluje na milost Uprave i onih koji su u poziciji da joj ponude bilo kakav posao.

Close