Nemirna noć u Nevesinju: povređene tri osobe

Nemirna noć u Nevesinju: povređene tri osobe

U Nevesinju je protekle noći došlo do fizičkog obračuna u kojem su korišćeni nož i pištolj. Netrpeljivost između aktera ima svoju istoriju, a epilog su tri povređene osobe. 

Policijskoj stanici Nevesinje je sinoć u 23.15 časova prijavljena tuča ispred porodične kuće lica čiji su inicijali A.R. u selu Batkovići.

"U tuči su učestvovala lica čiji su inicijali A.R. i S.S. sa jedne strane, dok su sa druge bila lica M.B. i J.B.", navode iz trebinjske Policijske uprave.

Nezvanično saznajemo da je tuča posljedica sukoba koji traje već izvesno vreme.

Braća Jovan i Miloš Beštić su nožem napali Aleksandra Ristića kome je u pomoć pritekao Spaso Samardžić. Ristić i Samardžić su vlasnici preduzeća "Euro-line", a povezuju se i sa ugostiteljskim objektom "Jedno mjesto" u Nevesinju.

Jedan od napadača, Miloš Beštić je zbog demoliranja pomenutog kafića presuđen na godinu dana zatvora. Izvršenje presude je čekao na slobodi.

Inače, pomenuti Beštić je osoba sa krminalnim dosijeom. Pored teških krađa, na savesti ima i paljenje automobila u Avtovcu koje je kvalifikovano kao oštećenje tuđe stvari, pa je kažnjen novčano.

Novčana kazna mu je izrečena i za napad na policajca. Naši izvori tvrde da je već izvesno vreme pretio i iznuđivao novac od više privrednika, a nedavno je nasrnuo i na zamenika načelnika opštine Nevesinje.

"Budući da mu se niko adekvatno nije suprotstavljao, njegova osionost je rasla, postao je strah i trepet, jer ne znate dokle je on spreman da ide", kažu naši sagovornici i dodaju da je ovako nešto bilo očekivano.

Epilog su tri povređena lica, na sreću, svi su van životne opasnosti.

Najteže je stanje kod Jovana Beštića koji je sa prostrelnom ranom smešten u bolnicu u Mostaru.

Ristić je sa desetak ubodnih rana i nagnječenjem plučne maramice hospitalizovan u Banjoj Luci, a Samardžić će, nezvanično saznajemo, nakon ukazane pomoći, biti pušten kući.

Miloš Beštić je trenutno u pritvoru, a na potezu je tužilaštvo.

Close