Nova nada - Sigurna kuća u Trebinju naredne godine?

Nova nada – Sigurna kuća u Trebinju naredne godine?

Ljiljana Čičković, direktorica „Ženskog centra“, nevladine organizacije koja se bavi nasiljem u porodici punih 17 godina, kazala je da bi projekat sigurne kuće u Trebinju, koji je decenijama najavljivan a izuzetno značajan u borbi protiv nasilja, mogao biti realizovan naredne godine. Ovo je Čičković potvrdila jutros gostujući u Jutarnjem programu Radio Trebinja povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

(Foto: Klix.ba)

Ljiljana Čičković

„Definitivno nismo odustali niti ćemo odustati dok je ne izgradimo, jer smo svjesni njenog značaja u lancu podrške za žrtve. Drago mi je da su toga svjesni i predstavnici Grada Trebinja, što je jako značajno - jer ako nemate podršku lokalne zajednice, onda imate ozbiljan problem i ne možete napraviti sigurnu kuću. Tako da u 2020. očekujemo da će uz podršku Grada konačno sigurna kuća zaživjeti za istočnu Hercegovinu, što će biti velika stvar za sve žene. Ne samo one koje trebaju sigurnu kuću, već i druge - zato što će to značiti sistemsku podršku, odnosno širu paletu podrške koju mogu da dobiju u njihovoj lokalnoj zajednici“, navela je Čičković za Radio Trebinje. 

“Direkt”je ranije pisao o tome kako je dugo najavljivana izgradnja sigurne kuće i dalje neizvijesna, a direktorka Čičković je još prije tačno godinu dana kazala da se nada da će konkretizacija priče o sigurnoj kući biti do kraja godine (2018), no od toga nije bilo ništa. Budući da je naredna godina izborna godina, moguće je da priča o sigurnoj kući ponovo bude aktuelizovana. 

Close