Novi rokovi za novu bolnicu - to nema nikakve veze sa izborima

Novi rokovi za novu bolnicu – to nema nikakve veze sa izborima

Početak izgradnje nove bolnice u Trebinju planiran je za septembar ove godine, rečeno je novinarima u trebinjskoj Gradskoj upravi, nakon sastanka gradonačelnika Mirka Ćurića sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Alenom Šeranićem te članom Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Miloradom Dodikom. 

“Mislim, to stvarno nikakve veze nema sa izborima”, rekao je Dodik na konstataciju novinarke da će radovi početi u septembru ove godine.

O tome koliko će novca biti uloženo u bolnicu, danas nisu mogli da govore, jer je, kako je naveo Dodik, to još uvijek neizvijesno, imajući u vidu svakodnevna poskupljenja materijala. 

“U suštini, do 100 miliona maraka je predviđena investicija ovdje. Kroz tender ćemo obezbijediti da izvođač bude i onaj koji će uraditi sve, po sistemu 'ključ u ruke', znači on će nabaviti i postaviti opremu i sve ostalo”, rekao je Dodik. 

Dodao je i da su imovinsko-pravno odnosi riješeni, ali nije pojasnio na koji način. Na pitanje novinara kako su riješeni, budući da je ranije bilo nesuglasica sa mještanima koji tvrde da im je zemlja nelegalno uzeta, Dodik je kratko rekao “ništa oteli nismo, sve je u redu”. 

Lokacija bolnice će biti Otok, naselje Pridvorci i prostiraće se na nešto više do 17.000 kvadratnih metara bruto površine, potvrdio je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.  

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić rekao je da će bolnica biti vrhunska zdravstvena ustanova koja će moći da parira okruženju. 

“Mislim na zdravstvenu zaštitu koja se pruža u Dubrovniku i Herceg Novom”, naveo je Šeranić. 

Sastanku su prisustvovali, između ostalih, i ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, direktor "Elektroprivrde Srpske" Luka Petrović, direktor trebinjske bolnice Nedeljko Lambeta te doktor Predrag Peško.

Podsjećamo, Dodik je izgradnju bolnice najavio u Trebinju, u avgustu 2020. godine. Tada je rečeno da će izgradnja početi tokom 2021. godine. 

Close