Optužnice protiv pet lica u slučaju “Papović”

Optužnice protiv pet lica u slučaju “Papović”

Okružno javno tužilaštvo u Trebinju podiglo je optužnice protiv pet lica u slučaju “Papović”, potvrđeno je “Direktu” u ovom Tužilaštvu. 

Kako su kazali, optužnice su podignute protiv lica čiji su inicijali A.V, D.Ć, Nj.R, D.P i R.O. 

Sve optužnice su podignute u posljednjih nekoliko mjeseci. Na ostalim slučajevima, uvjeravaju u Tužilaštvu, se još radi. 

Iako je policija Tužilaštvu dostavljala izvještaje za krivična djela "prevara u službi", Tužilaštvo je optužnice u predmetu "Papović" podiglo za krivična djela "falsifikovanje isprave". 

Kako nezvanično saznajemo, optužnice su podignute protiv Aleksandra Vukovića i Danila Petrovića, obojica iz Trebinja, te Dragana Ćeranića, Njegoslava Rajkovića i Radovana Okiljevića iz Gacka. 

U trebinjskom Tužilaštvu su naveli da je 26 predmeta povezano sa slučajem “Papović”, od kojih je jedan predmet prosljeđen tužilaštvu u Banjaluci koje je za njega nadležno. 

Podsjećamo, slučaj "Papović" aktuelan je od februara 2018. godine, kada su pripadnici trebinjske policije, zbog prijetnji tadašnjem direktoru RiTE "Gacko" Bošku Kozomari, uhapsili penzionisanog profesora likovnog Vukašina Vula Papovića.

Policija je u više navrata nadležnom tužilaštvu dostavljala izvještaje protiv više lica koja se sumnjiče za krivično djelo “prevara u službi”. Sumnjiče se da su nabavljali falsifikovane račune za noćenje u hotelima, sa područja BiH, Republike Crne Gore i Republike Srbije, nakon čega su iste naplaćivali u preduzećima gdje su zaposleni, upotrebljavajući ih kao prave.

Close