Osnovni sud u Trebinju odbio pritvor Bilećanina osumnjičenog za otmicu

Osnovni sud u Trebinju odbio pritvor Bilećanina osumnjičenog za otmicu

Osnovni sud u Trebinju odbio je zahtjev Okružnog javnog tužilaštva za pritvor lica M.Z. iz Bileće koje se, zajedno sa licem Ž.V. i jednim maloljetnikom, sumnjiči za krivično djelo "protivpravno lišenje slobode", saznaje "Direkt".

Lice Ž.V. još uvijek je u bjekstvu dok će se protiv trećeg lica koje se sumnjiči za ovo krivično djelo voditi poseban postupak zbog toga što je maloljetno. Lica M.Z. i Ž.V. su od ranije poznata policiji.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su prije dva dana izvršili pretrese kuće i pomoćnih prostorija, kao i putničkih automobila koje koriste lica inicijala M.Z. i Ž.V., a za koje postoji osnov sumnje da su počinili krivično djelo „Protivpravno lišenje slobode“ koje je počinjeno 5. februara 2021. godine oko 23 časa. Izvršenim pretresom pronađeni su i oduzeti predmeti koji mogu da posluže kao u vođenju krivičnog postupka. Takođe, pretresom su oduzeti putnički automobili: marke „Audi“ tip „Q7“ i tip „A8“ za koje postoji osnov sumnje da su korišteni u izvršenju krivičnog djela saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

Policijska uprava Trebinje je prije dva dana Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju podnjela izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Protivpravno lišenje slobode “ i „Tjelesna povreda“ protiv lica inicijala M.Z. i Ž.V. Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju predato je i lice inicijala M.Z. dok je lice inicijala Ž.V. trenutno nedostupno organima gonjenja, a za njim je raspisana potraga od strane Policijske uprave Trebinje.

Close