PDP u Ljubinju i zvanično u koaliciji sa SNSD-om

PDP u Ljubinju i zvanično u koaliciji sa SNSD-om

Opštinski odbor ljubinjskog PDP-a sinoć je ozvaničio koaliciju sa SNSD-om u toj opštini i obznanio da će na predstojećim lokalnim izborima podržati kandidata ove stranke za načelnika Ljubinja Rista Milutinovića. Ovo je "Direktu" potvrdio Vojislav Krulj, koji je u ime PDP-a i potpisao sporazum. 

snsd koalicija pdp

Foto: Fejsbuk stranica SNSD Ljubinje

"To je odluka našeg odbora u Ljubinju. Donijeli smo je isključivo, jer mislimo da je Risto Milutinović dosta bolji i  perspektivniji kandidat za Ljubinje i za sve nas i mislim da on može više uraditi", rekao je Krulj.

O svemu nisu obavijestili vrh stranke, niti ih je, kaže, neko od njih kontaktirao.

Ljubinjski PDP još od ranije nije u dobrim odnosima sa tamošnjim SDS-om. U SDS-u su ranije naglašavali da je glas za PDP u Ljubinju, u stvari glas za SNSD.

Predsjednik ljubinjskog SDS-a i kandidat za načelnika ove opštine Stevo Drapić ranije je medijima reakao da od saradnje sa PDP-om nema ništa i da je to postalo jasno kada je PDP dao prijedloge za članove biračkih odbora u Ljubinju, na kojima se nalaze imena istaknutih članova i aktivista SNSD.

Krulj za "Direkt" kaže da to nije bila trgovina biračkim odborima, već jednostavno - "ovi nas pitali, mi im ustupili pozicije".

"Od SDS-a nikada nismo dobili neki poziv za saradnju. Tu su i odranije bile stalne nesuglasice u samoj postavi. PDP nije imao nijedan resor, a od SDS-a na terenu smo samo imali rušenje", tvrdi Krulj.

Novim koalicionim partnerima pohvalili su se i u ljubinjskom SNSD-u.

“Kad kažemo #okupljanje – ne šalimo se. Zvanično, predsjednik OO PDP Ljubinje u ime Odbora i članstva PDP – a u Ljubinju potpisao je koalicioni sporazum, pruživši time otvorenu podršku Ristu Milutinoviću, zajedničkom kandidatu za načelnika. Pobjeda više uopšte nije upitna“, objavio je sinoć ljubinjski SNSD da svojoj Fejsbuk stranici.

Close