Politička pasivizacija Zorana Anđušića – isključen iz Predsjedništva PDP-a

Politička pasivizacija Zorana Anđušića – isključen iz Predsjedništva PDP-a

Nekada najvatreniji opozicioni odbornik i ranije vrlo prisan i odan kadar bivšeg gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića PDP-ov Zoran Anđušić nedavno je isključen iz Predsjedništva ove partije u Trebinju, potvrđeno je “Direktu” u PDP-u.

Foto: ATV

Razlog je, navode u ovoj stranci, to što Anđušić nije poštovao stranačku disciplinu, nije se pojavljivao na stranačkim sastancima, nije komunicirao sa ostalim članovima PDP-a, niti je pravdao svoje izostanke. Tek nezvanično, u kuloarima se mogu čuti priče kako je odnos Anđušića sa PDP-ovcima mnogo lošiji nego ranije i da je sve prisniji sa pojedincima iz lokalne vlasti.

Anđušić je i dalje u PDP-u, ali priznaje da je njegova politička aktivnost znatno smanjena.

Nakon političkog zatišja, u javnosti su se pojavile informacije kako PDP-ovac pregovara sa socijalistima, DNS-om i SNSD-om te kako mu je supruga dobila posao u Hidroelektranama na Trebišnjici (HET). Ubrzo je postalo jasno da od priče o ženinom zaposlenju nema ništa, jer je na jednoj od sjednica lokalne Skupštine te glasine demantovao čelni čovjek ovog preduzeća Gordan Mišeljić.

Predsjednik Kluba odbornika PDP-a u trebinjskoj Skupštini Ljubiša Krunić za stranačkog kolegu, ipak, ima razumijevanja, no, kaže da Anđušićeva politička pasivizacija ostavlja prostora za sumnju da neće djelovati u punom kapacitetu u PDP-u. Iako je početkom godine izjavio kako je Anđušić odan član ove partije, danas u izjavi za "Direkt" nije tako izričit.

„Ne volim da pričam bez dokaza, pa ne mogu da kažem da li je Anđušić pregovarao sa drugim političkim partijama. Član je PDP-a i mislim da ima dovoljno prostora da djeluje. On može biti u stranci, ali u Predsjedništvu su samo oni koju su operativni, a Anđušić to sada nije. Znam da je pokrenuo privatni biznis i da su tu velike obaveze“, kaže Krunić za „Direkt“.

Sa stranačkim kolegom, kaže on, nije u kontaktu, ali se „pozdrave na ulici“.

Prema saznanjima „Direkta“, Anđušić je zahladnio odnose i sa ostalim stranačkim kolegama, kao i sa potpredsjednikom PDP-a Slavkom Vučurevićem. Međutim, Anđušić o tome ne govori otvoreno.

„Nisam ja bio Vučurevićev bliski saradnik, to je bio zamjenik gradonačelnika. Ja sam bio saradnik u odborničkim klupama. Ja sam član te partije i moj zadatak je da kao odbornik svojim djelovanjem brinem o dobrobiti grada Trebinja. Nisam razgovarao s nim, jer je u Ljubljani. Ne znam kad je on došao. Imam komunikaciju sa ostalim članovima PDP-a, dolaze mi u restoran na piće“, uvjerava Anđušić.

Svoju slabu vidljivost u političkom životu pravda prevelikim porodičnim obavezama, probemima i okupiranosti privatnim biznisom i ništa više od toga. Dodaje da nije spreman ni za kakve dogovore sa drugim političkim partijama.

„Mislim da trebate razumjeti situaciju u kojoj se nalazim. Moja trenutna situacija i zdravstveni problemi bliskih srodnika su sva politička pitanja postavili u drugi plan“, kaže Anđušić.

Prema saznanjima „Direkta“, Anđušić se nadao i kandidatskom mjestu za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ali mu je to mjesto izmaklo i, većinom glasova, pripalo Ljubiši Kruniću. Anđušić, pak, tvrdi, zbog toga nije ljut, ali, priznaje da je imao određena očekivanja.

„Mnogo sam očekivao, ali, evo, i da sam izabran, vidite da ne bih mogao da se posvetim tome toliko. Ja poštujem organe partije. Bilo je tu glasanje, ali drugi je dobio povjerenje i ja to poštujem“, odgovorio je Anđušić.

Najavljuje povratak u politički život i obećava da će ponovo biti „žestoki opozicionar" te uvjerava da nema namjeru da napušta PDP.

Close