Poljuljana skupštinska većina u Bileći - prekinuta Sjednica

Poljuljana skupštinska većina u Bileći – prekinuta Sjednica

Sjednica Skupštine opštine Bileća prekinuta je danas nakon što odbornici vladajućih partija nisu postigli dogovor oko razrešenja starih i izbora novih članova Opštinske izborne komisije. Tačka je „pala“ zahvaljujući Draženu Dunđeru, odborniku Srpske radikalne stranke „Dr Vojislav Šešelj“, čime je skupštinska većina u ovoj opštini dovedena u pitanje.

Dunđer za „Direkt“ kaže da nije podržao predloženu komisiju zbog toga što je na njenom čelu trebao da bude predstavnik Srpske demokratske stranke koja je, smatra, već dobila previše. Otvoreno kaže da on i odbornik Ujedinjene Srpske Saša Radan, koji se nije pojavio na današnjem zasjedanju, mjesto predsjednika OIK-a žele da daju kadru Ujedinjene Srpske.

„Samo je ova tačka bila sporna, da ne bude SDS-ov predsjednik Izborne komisije. Može biti iz bilo koje druge stranke. Radan je htio to mjesto, a ja nisam htio da ga udarim po ruci“, kaže Dunđer.

Ipak, tvrdi da većina ovim nije dovedena u pitanje.

„Što se tiče Radana i mene, nemamo nikakvu upitnost za većinu. SDS je uzeo previše i treba da vrati neka mjesta i da predsjednik komisije bude iz Ujedinjene Srpske. To je jedino sporno za nas, ovo s većinom nema veze, sve smo tačke mogli da proguramo osim te“, tvrdi Dunđer za „Direkt“.

Načelnik Opštine Bileća Veselin Vujović za naš portal kaže da "ni na čije ucjene i primoravanja neće pristati".

„Pandemija korone prolazi, skidaju se maske i sve se vidi kad se maske skinu. Ni na čije ucjene i primoravanja, ni nešto protivzakonito neću pristati, hoću da se radi po propisima, u interesu Bileće i svih njenih građana. Nikad neću stati za interes jedne stranke ako bi tada bili ugroženi javni interesi građana Bileće čiji sam ja načelnik, prije svega. Borićemo se, sve su karte na stolu“, kaže Vujović.

Nakon što ova tačka nije izglasana, većina odbornika vladajućih stranaka napustila je zasjedanje te nije bilo kvoruma za nastavak sjednice. Ukoliko se ne postigne dogovor oko ove tačke, u OIK-u će ostati stari sastav, onaj koji je formirala bivša vlast na čelu sa SNSD-om.

Close