Poništen konkurs u školi "Golub Kureš" u Bileći - raspisan novi

Poništen konkurs u školi “Golub Kureš” u Bileći – raspisan novi

Dva dana nakon što je „Direkt“ objavio priču o neregularnostima na konkursu za prijem nastavnika ekonomske grupe predmeta u srednjoj školi „Golub Kureš“ u Bileći, u Glasu Srpske objavljeno je da je konkurs poništen. Isti dan, 7. februara, raspisan je novi. 

SČC Golub Kureš Bileća

Srednjoškolski centar Golub Kureš u Bileći (Foto: Direkt)

Kako "Direkt" saznaje, školski odbor je na sjednici održanoj 1. februara uvažio prigovor kandidatkinje J. Đ. i donio odluku kojom je poništen izbor kandidata za radno mjesto nastavnika ekonomske grupe predmeta, ali i odluku o poništenju javnog konkursa.

Zbog čega je školski odbor poništio cjelokupan konkurs, a ne samo odluku o izboru kandidata, nismo uspjeli da saznamo u Srednjoškolskom centru "Golub Kureš", jer do objave ovog teksta nisu odgovorili na naše upite.

Naime, škola je krajem decembra prošle godine raspisala konkurs za prijem nastavnika ekonomske grupe predmeta – matematika, računovodstvo, poslovna ekonomija i knjigovodstvo, na određeno vrijeme - do povratka nastavnika sa bolovanja.

Na konkurs se, pored J. Đ, javio još jedan kandidat, koji je spletom više, za njega povoljnih okolnosti, već počeo da predaje u školi.

Kandidatkinja koja je smatrala da je oštećena u ovoj konkursnoj proceduri, ukazala je na propuste koju su rezultovali time da ona bude kandidat sa manje bodova. U pitanju su pogrešni obračuni bodova koji se odnose na dužinu boravka na birou, zatim ispravke bodovanja testova i na kraju navodno pogrešno prepisivanje rezultata iz zapisnika tročlane komisije.

Kandidatkinja J.Đ, koja je o cijelom slučaju govorila i za naš portal, uputila je žalbu školskom odboru, ali i republičkoj inspekciji, koja sada neće imati priliku da utvrđuje šta se zaista dešavalo.

Iz Inspektorata su u odgovoru „Direktu“ pojasnili da zbog poništenja prethodnog konkursa u ovom slučaju nema smisla vršiti inspekcijsku kontrolu.

„Poništavanjem predmetnog konkursa, poništene su i sve pravne posljedice proistekle iz navedenog, odnosno sve odluke koje su donesene u toku provođenja konkursne procedure, te samim tim inspektor nema osnova za preduzimanje bilo kakvih mjera prema aktima koji više i nemaju pravno dejstvo. Poništavanjem konkursa prestale su da postoje okolnosti koje su trebale biti predmet vršenja inspekcijskog nadzora, te vršenje kontrole u ovom trenutku ne bi imalo svrhu“, stoji u odgovoru našem portalu.

Novi konkurs ostaje otvoren osam dana od dana objavljivanja u Glasu Srpske. Testiranje i intervjuisanje kandidata planirano je za 22. februar.

"Direkt" podsjeća da ovo nije prvi put da se u školi "Golub Kureš" poništavaju konkursi. Već smo pisali o konkursu na kome je najbolja kandidatkinja za pripravnicu pedagoginju bila upravo ćerka direktorke Zdravke Milićević.

1 Komentar

  1. Gošade
    2024-02-15 at 13:32

    To je bila gimnazija priznatija na širem regionu,a danas?….

Comments are closed.

Close