Prikupljen novac: Marina Vujinović na liječenje ide 19. aprila

Prikupljen novac: Marina Vujinović na liječenje ide 19. aprila

Dvanaestogodišnja djevojčica iz Trebinja sa višestrukim smetnjama u razvoju Marina Vujinović 19. aprila otputovaće u Novi Sad na liječenje, nakon što je u humanitarnoj akciji prikupljeno neophodnih 13.500 evra, potvrdila je za Srnu Marinina majka Dubravka.

Privatna arhiva

Ona je naglasila da je veoma zadovoljna jer su sredstva za Marinino liječenje prikupljena u rekordnom roku, budući da se cijeli grad uključio u akciju.

“Marina će 19. aprila biti primljena na liječenje, a prvu od tri terapije očekujemo već dan poslije”, navela je Dubravka.

Marina od šestog mjeseca života ima poteškoće sa vidom, hodom i koordinacijom pokreta.

Nakon godina neizvijesne borbe s bolešću, nadu da bi njeno zdravstveno stanje moglo biti poboljšano Marininim roditeljima je dala mogućnost liječenja matičnim ćelijama u Novom Sadu.

Budući da u je u porodici Vujinović jedini zaposlen Marinin otac Živko, porodica nije bila u mogućnosti da plati tri tretmana liječenja primjenom matičnih ćelija iz regije kuka što je ukupno koštalo 13.500 evra.

Očekuje se da u narednim danima novac na račun Vujinovića uplate i oni koji su se u proteklom periodu priključili akciji, ali do sada nisu uplatili prikupljeni novac.

„Ukoliko na računu bude više novca nego što je potrebno, taj dio će biti uplaćen nekom drugom djetetu za pomoć“, navela je Dubravka.

Humanitarne akcije za Marinu su organizovali brojni privredni kolektivi, sportski klubovi i ugostiteljski objekti sa područja grada Trebinja.

Close