Radoslav Janjić, igrač Ljubinja: Imamo šansu u „majstorici“ u banjalučkom Boriku

Radoslav Janjić, igrač Ljubinja: Imamo šansu u „majstorici“ u banjalučkom Boriku

Odbojka je u Ljubinju više od sporta , to smo se mogli uvjeriti i sinoć na meču domaćih odbojkaša protiv banjalučkog Borcav u drugoj utakmici četvrtfinala PL BiH, jer je još jednom dvorana bile dupke puna i bila sedmi igrač. Ljubinje je iznenadilo u prvom susretu favorita u „Boriku“, da bi gosti iz grada na Vrbasu sinoć napravili (ri)brejk. Pobjednika će odlučiti majstorica koja je na rasporedu sutra veče u Banjaluci.

To je bio dovoljno dobar razlog da za „Direkt“ govori jedan od ključnih igrača ekipe iz Hercegovine ali i najbolji odbojkaš Srpske za 2018. godinu Radoslav Janjić.

„Mi smo u sezoni igrali dva puta i oba puta je bila jako neizvjesno mada to rezultat nije govorio. Nakon pobjede u Banjaluci znao sam da će biti mnogo teže u Ljubinju, iz razloga jer su momci iz Borca svega nekoliko puta izgubili za čitavu sezonu i nije realno da se predaju bez borbe. Razlog poraza se možda krije i u tome da nismo imali strpljenja i mirnoće u potrebnim trenucima što su momci iz Borca iskoristili i ja im čestitam na zasluženoj pobjedi“, kazao je primač servisa Ljubinja.

Banjalučki hram sporta poprište je svih važnijih dvoranskih mečeva. Petak veče rezervisan je za odbojku. Ako bi pogledali tabelu nakon regularnog dijela domaćin bi bio apsolutni favorit, ipak ako se samo vratimo na prvi meč četvrtfinala, jasno je da svoje šanse ima i Ljubinje. 

Što se tiče utakmice u Banjaluci, ja vjerujem da možemo da dobijemo meč, vjerujem u ovu ekipu u kojoj vlada odlična harmonija i koja živi za odbojku i ovaj klub. Nažalost, takav je tempo utakmica da nemamo vremena da se pripremimo malo bolje, ali kako je nama, tako je i njima. Vjerujem da možemo da ponovimo igru iz Banjaluke i uz malo sreće prođemo u polufinale plej-ofa – kazao je Janjić.

Odbojkaški grad 

Ljubinje je dalo posljednje tri četiri decenije toliko poznatih odbojkaša, da ona maksima „djete kad se rodi, daju mu odbojkašku loptu“ zaista i ima smisla. Naš sagovornik potrepljuje to činjenicom, tradicija odbojke u Ljubinju zaista posebna stvar. Odbojka – lična karta svih Ljubinjaca, decenijama je najbolji reprezent ove opštine. 

-Godinama se gradio uspjeh kako kluba, tako i individualaca na koje su svi u gradu izuzetno ponosni, jer su nosili ime grada do zaista izuzetnih visina, kao što su Olimpijade i sva najveća evropska i svjetska takmičenja. Svi znaju za atmosferu u Ljubinju i kako svi navijaci razumiju odbojku, te koliko su u prošlosti davali vjetar u leđa igračima. Posljednjih godina, Ljubinje nije bilo na nivou na kome mora biti po svojoj reputaciji, ali ja mislim da ide na bolje – dodao je Janjić evocirajući uspomene i na svoje prve odbojkaške mečeve.

-Ja se sjećam atmosfere u sali, kada sam bio klinac i kako sam želio da se bavim odbojkom i ako je sinoć bar jedno dijete poželjelo da se bavi odbojkom nakon sjajne atmosfere, odbojka je opet pobijedila i Ljubinje ce imati igrače i u buducnosti – vjeruje u svjetlu budućnost matičnog kluba, momak koji je sa puno uspjeha nosio i dres brčanske Mladosti.

Close