Razotkrivena prevara: Umjesto novca u koverti ostavili papirne maramice

Razotkrivena prevara: Umjesto novca u koverti ostavili papirne maramice

Trebinjska policija uhapsila je juče dva lica, državljanina Makedonije, zbog sumnje da su prevarila jednu osobu iz Trebinja i uzela joj 10.000 maraka, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

Lica inicijala V.D. (1945) i A.S. (1959), zbog sumnje da su 30. aprila počinili krivično djelo „Prevara“, predata su Okružnom tužilaštvu u Trebinju.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Trebinje, radi se o organizovanoj kriminalnoj grupi koja je koristila lažna identifikaciona dokumenta.

"Policijski službenici su identifikovali gore pomenuta lica, a prema prikupljenim informacijama, došlo se do saznanja da se navedena lica duži vremenski period bave izvršenjem krivičnih djela prevara, na području zemalja bivše Jugoslavije, kao i zemalja Evropske Unije. Na ovaj način, lica su pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više desetina hiljada konvertibilnih maraka", saopšteno je iz PU Trebinje.

Kako nezvanično saznajemo, V.D i A.S. su se jednom licu iz Trebinja predstavili kao predstavnici jedne telekomunikacione kompanije i njemu su ponudili da bude njihov zastupnik u Trebinju, za šta mu je navodno potrebno 10.000 maraka. Da bi ugovorili posao, bilo je potrebno da oštećeni dokaže da ima 10.000 maraka u kešu. Nakon što je oštećeni u koverti kao dokaz priložio 10.000 maraka, V.D. i A. S. su zamijenili koverte, pri čemu su uzeli onu sa novcem, a oštećenom ostavili kovertu sa papirnim maramicama.

1 Komentar

Comments are closed.

Close