Rukovodstvo RiTE Gacko se žalilo premijeru

Rukovodstvo RiTE Gacko se žalilo premijeru

Problemi u saradnji sa MH Elektroprivreda RS su bili u fokusu polučasovnog sastanka premijera sa menadžmentom RiTE Gacko. Direktor preduzeća Miodrag Šešlija se pohvalio proizvodnim rezultatima, a Višković objasnio da je za zastoj u realizaciji "Gacko 2" kriva pandemija.

Vlada RS će pomoći - premijer Višković i Miodrag Šešlija, direktor RiTE Gacko

Ljudi su me informisali da od početka godine ERS prema RiTE Gacko duguje 20 miliona maraka što im otežava funkcionisanje i rad jer ne mogu da plate dobavljačima i obezbede repromaterijal. Da se ne lažemo, ERS ima svoju verziju priče, ovde imamo drugu, Moramo sesti za jedan sto i videti o čemu se radi”, rekao je premijer RS Radovan Višković prilikom današnje posete RiTE Gacko. On je obećao da će do tog sastanka doći do kraja meseca..

Višković je objasnio da je prvi put u Gacku, ali da se neće sastati sa predstavnicima lokalne vlasti jer nije uspeo da uspostavi kontakt sa načelnikom Milanom Radmilovićem.

Dva puta sam pokušao na početku korone da stupim u kontakt sa načelnikom opštine, ali nisam uspeo. Prema tome neću se videti sa lokalnim strukturama jer, očito, niko me nije ni pozvao. Za Vašu informaciju, jedino mi se gospodin Radmilović mi se nije javio. Prvi put su rekli da je negde na terenu, a drugi put nisu ni dali informaciju gde se nalazi”, rekao je Višković.

Šešlija: Na Topalovića nije vršen pritisak
Pažnju javnosti je izazvao slučaj radnika Dalibora Topalovića koji je rekao da je na njega zbog političkih stavova vršen pritisak. Topalović je, da podsetimo, tvrdio da je, nakon što je objavio da se u RiTE Gacko tokom radnog vremena održavaju stranački sastanci, odveden u kabinet direktora gde ga je Miodrag Šešlija pitao da li zna čiji hleb jede i tražio da otkrije svoje izvore. Šešlija je danas demantovao te navode: “Nemam komentar. Nikakvi njegovi stavovi nisu bili u sferi našeg interesovanja“, rekao je, a na direktno pitanje da li demantuje ono što je bilo u medijima kratko je odgovrio: "Naravno".

"Za prvih 10 meseci premašili smo plan proizvodnje električne energije za 1,7%, da je proizvodnja uglja i otkrivke u skladu sa planom, da je redovni remont urađen kvalitetno što potvrđuje stabilan rad termoelektrane", pohvalio se Miodrag Šešlija, direktor RiTE Gacko. Dodao je da su u naredom periodu u planu investicije u rudnik - izmeštanje korita reke Mušnice, nabavka postrojenja za prečišćavanje uglja, zanavljanje opreme i nabavka novog BTO sistema.

Iako se drugi blok TE Gacko najavljuje od 2017. godine, premijer Višković je rekao da je korona uticala da dođe do zastoja jer kineski partneri nisu mogli da putuju.

"Sama realizacija je bila u fazi pregovora. Ništa još nije potpisano. Želim da kažem da je to nešto što je dugoročno. Izgradnja nije nešto što se rešava za godinu dana", objasnio je premijer.

Simpatizeri i članovi SNSD-a iz Gacka su zaustavili premijera Viškovića u centru Gacka gde se on kratko pozdravio i sa Ognjenom Milinkovićem, kandidatom ove stranke za načelnika opštine.

Višković se, pre posete Gacku, u Trebinju sastao sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem, potom u Bileći sa načelnikom Miljanom Aleksićem, a obišao je i mlekaru "Pađeni" čiji je vlasnik kandidat SNSD-a za načelnika ove opštine.

viskovic-gacko

 

 

Close