Skupština, to sam ja!

Skupština, to sam ja!

Tako bi se ukratko mogao opisati nastup Siniše Šukovića, šefa odborničke grupe SNSD-a na početku današnje sednice SO Gacko.

Mi smo osnivači i mi određujemo koji će biti uslovi- Siniša Šuković

Osvrćući se na zahtev odbornika SDS-a da se sadašnji v. d. direktora “Radio-Gacka” razreši dužnosti zbog toga što ne ispunjava uslove i što je neformalni član Kabineta načelnika opštine, Šuković se ostrvio na rad ovog glasila nazivajući ga “skandaloznom kućom”.

Šuković se nije libio ni da sa govornice, sa punim pouzdanjem, govori neistine. Tako je kao predsednik Anketnog odbora negirao da je on ili bilo koji član odbora naložio privođenje šefice računovodstva u opštini Gacko. No, u saopštenju PU Trebinje stoji da je ona privođena baš na osnovu prijave Anketnog odbora.

Šuković je sa govornice optužio Radio- Gacko da širi neistine, spletke, negativnu sliku o Gacku i da to neće tolerisati pošto ga, kako je rekao, “mi plaćamo”, ne precizirajući da li misli na sve odbornike ili samo odbornike skupštinske većine.

Na današnjoj sednici SO Gacko raspisani su konkursi za direktore javnih ustanova čiji je osnivač opština, a koji mogu da zadovolje uslove konkursa. Za tri ustanove, Turističku organizaciju, Centar za socijalni rad i Radio- Gacko, konkurs nije raspisan jer, kako tvrdi opozicija, trenutni v. d. direktori imenovani na čelo institucija nakon izbora, još uvek ne ispunjavaju uslove.

Saopštenje iz PU Trebinje

Menjaćemo statute i prilagođavati uslove da dobijemo praktična rešenja”, odgovorio je Šuković na ove primedbe.

Preko 800 ljudi u RS je u statusu vršilaca dužnosti, raspitao sam se u ministarstvu. Kad ostali budu snosili konsekvence, snosićemo i mi. Mi smo osnivači i mi određujemo koji će biti uslovi. Kontaktirao sam Ministarstvo uprave i lokalne samouprave, ne treba da brinemo”, indirektno poručujući javnosti da u kršenju zakona ima prećutni blagoslov institucija.

Close