Slučaj Papović: Optuženi vozači, direktori još na čekanju

Slučaj Papović: Optuženi vozači, direktori još na čekanju

Trebinjskom Okružnom tužilaštvu su podneti izvještaji protiv 19 lica koja se sumnjiče da su oštetili javna preduzeća i ustanove za gotovo 800 hiljada maraka. Radi se mahom o vozačima koji su falsifikovane račune i putne naloge naručivali kod Vukašina Papovića.

Izvor: SRNA/Glas Srpske

Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske u saradnji sa Policijskom upravom Trebinje podnijela je trebinjskom Okružnom javnom tužilaštvu 19 izvještaja protiv 19 lica o otkrivanju izvršioca krivičnih dijela falsifikovanje isprave i prevara u službi, izvršenih na štetu Elektroprivrede Republike Srpske i drugih preduzeća i opština.

Na osnovu prikupljenih dokaza i obavještenja postoje osnovi sumnje da su ova lica od marta 2013. do marta 2018. godine na području grada Trebinja izvršili ova krivična djela na način što su naručivali izradu falsifikovanih računa kod prvoosumnjičenog čiji su inicijali V.P. u namjeri da ih upotrijebe kao prave, te izrađene falsifikovane račune podnosili u pravna lica u kojem su zaposleni, gdje su računi i putni nalozi potpisani i ovjereni od odgovornih lica. Te račune su u nadležnoj blagajni upotrebljavali kao prave, dovodeći ovlaštena lica u zabludu da izvrše nezakonitu isplatu, te naplaćivali putne troškove /dnevnice, troškove noćenja, putarine, parking karte.../”, ističe se u sopštenju iz MUP-a.

Ova lica su na taj način za sebe pribavili protrivpravnu imovinsku korist u iznosu od 776.649 KM, oštetivši za taj iznos pravna lica u kojima su zaposleni.

U saopštenju je navedno da je riječ o licima čiji su inicijali V.P. /Trebinje/, D.P. /Trebinje/, V.V. /Gacko/, D.Ć. /Gacko/, D.Š. /Gacko/, M.V. /Gacko/, V.L. /Gacko/, R.Š. /Gacko/, A.M. /Gacko/, T.B. /Gacko/, Nj.R. /Gacko/, Lj.V. /Bileća/, O.K. /Nevesinje/, D.P. /Trebinje/, D.L. /Trebinje/, A.V. /Trebinje/, S.Š. /Trebinje/, S.Č. /Trebinje/ i M.M. /Trebinje/.

Srna nezvanično sazanje da je riječ o licima Vukašin Papović, penzioner, Drago Pikula, zaposlen u Ekologija i bezbjednost Trebinje, Vojislav Vuković, Rudnik i Termoelektrana /RiTE/ Gacko, Dragan Ćeranić, RiTE Gacko, Dragan Šupić, RiTE Gacko, Miroslav Vuković, zaposlen u opštini Gacko, Vladimir Lalovac, zaposlen u opštini Gacko, Radenko Šolaja, RiTE Gacko, Aleksandar Milović, zaposlen u opštini Gacko, Todor Bogdanović, RiTE Gacko, Njegoslav Rajković, zaposlen u opštini Gacko, Ljubo Vuković, zaposlen u Skupštini opštine Bileća, Obrad Kovačević, RiTE Gacko, Danilo Petrović, Hidroelekrane na Trebišnjici, Dragiša Lackanović, Elektroprivreda Srpske /ERS/, Trebinje, Aleksandar Vuković, ERS, Slavko Šukić, Elektro-Hercegovina, Slaviša Čečur, Hidroelekrane na Trebišnjici i Maksim Milinović, Hidroelektrane na Trebišnjici.

1 Komentar

  1. […] U junu ove godine trebinjskom Okružnom tužilaštvu su podnijeti izvještaji protiv 19 lica koja se sumnjiče da su oštetili javna preduzeća i ustanove za gotovo 800 hiljada maraka. Radilo se mahom o vozačima koji su falsifikovane račune i putne naloge naručivali kod Vukašina Papovića. […]

Comments are closed.

Close