Slučaj sudskog službenika Radulovića

Slučaj sudskog službenika Radulovića

Uprkos pravosnažnim presudama za falsifikovanje i prevaru koja je počinio radeći kao stručni saradnik u nevesinjskom odeljenju Osnovnog suda u Trebinju, Saša Radulović je i dalje na svom radnom mestu.

Palata pravde Trebinje (FOTO: Direkt)

Radeći na poslovima stručnog saradnika, Saša Radulović je još od 2013. godine u ostavinskim postupcima falsifikovao potpise stranaka, potvrdili su u Osnovnom sudu u Foči koji je 2018. osudio Radulovića na 8 meseci zatvora, uslovno na dve godine.

“Radulović je napravio lažnu javnu ispravu, koju je 3. februara 2016. godine i zloupotrebio", stoji u presudi za krivično delo Falsifikovanje.

Osnovni sud u Trebinju je potom doneo rešenje o prestanku radnog odnosa. Radulović je žalbu sa zahtevom da bude vraćen na posao podneo Osnovnom sudu u Foči koji je žalbu odbio. Međutim, u drugom stepenu odlučivanja, Okružni sud u Trebinju je naložio da se Radulović vrati na posao uz nadoknadu plata i ostalih primanja za period koji nije bio na poslu.

Sa svoje strane, ovaj stručni saradnik, koga je imenovalo Visoko sudsko i tužilačko veće na 6 godina, nastavio je sa kršenjem zakona. Nakon okončanja ostavinskih postupaka, od stranaka je na ime takse uzimao po 200 maraka koje je prisvajao. U Osnovnom sudu u Foči su potvrdili da je bilo više takvih slučajeva. Prema nezvaničnim saznanjima, oko 30 oštećenih građana je podnelo prijavu da su pare za taksu dali lično Raduloviću.

Za to krivično delo je 22. januara 2021. godine osuđen na novčanu kaznu od 4,5 hiljade maraka.

Iz Okružnog suda u Trebinju, na osnovu čijeg rešenja je Radulović vraćen na posao, još nisu odgovorili na upit ko je bio sudija u pomenutom predmetu, na osnovu čega je donesena presuda i koji je iznos na ime obeštećenja isplaćen Raduloviću. U telefonskom razgovoru nam je rečeno da naredne sedmice možemo izvršiti uvid u predmet.

Close