Sportska jabuka razdora - SNSD napustio zasedanje SO Gacko

Sportska jabuka razdora – SNSD napustio zasedanje SO Gacko

Neočekivano, u završnici 12. redovne sednice SO Gacko je došlo do koalicionih razmirica između odbornika SNSD-a i SP-a nakon čega su socijaldemokrate napustile današnje zasedanje i najavile izlazak iz Skupštine i svih radnih tela.

Odbornici SO Gacko (foto: arhiva)

Povod za burnu reakciju odbornika SNSD-a je odbijanje skupštinske Komisije da razreši dužnosti člana Saveta za sport. Naime, po koalicionom dogovoru, radi se o mestu koje pripada SNSD-u, a dosadašni član je iz ove stranke prešao u Socijalističku partiju što je i bio povod za njegovu smenu.

Kako se moglo čuti za skupštnskom govornicom, nakon glasanja je došlo do pat pozicije jer su članovi komisije iz reda pozicije bili uzdržani, dok se smeni usprotivio član iz SP.

Odbornici Socijalističke partije su rekli da su glasali protiv jer “se principijelno drže Poslovnika i poštuju rad Skupštine i njenih tela” što su odbornici SNSD-a okvalifikovali kao licemerje.

Optužili su i odbornike pozicije da uzdržanim glasom “seire” nad sukobom koalicionih partnera.

Sa stavom SNSD-a se solidarisao odbornik DNS-a koji je zajedno sa šest socijaldemokrata, u samoj završnici, napustio salu lokalnog parlamenta.

Iako najveće, to nije bilo jedino iznenađenje na današnjem zasedanju SO Gacko. Za razliku od prethodnih sesija koje su obeležile žustre kritike odbornika opozicije i doslovno nemušta reakcija pozicije, danas su preovladavali pomirljivi tonovi i blagi kritički osvrti.

Razlog za to možda leži u prisustvu načelnika opštine Milana Radmilovića koji je pokroviteljskim stavom i neposrednim, gotovo prisnim obraćanjem, izgleda uspeo da “istupi” opozicionu oštricu.

Mada je nastavljena praksa da se većina tačaka usvaja zahvaljujući isključivo glasovima pozicije, nije se čulo mnogo zamerki na rad načelnika i njegovih službi, na izvršenje budžeta, ali ni na realizovane i najavljene kapitalne investicije o čemu se diskutovalo danas.

Činjenica da su davno najavljeni i poneki započeti projekti još u fazi realizacije i da je jedan spomenik trenutno najveća kapitalna investicija u gradu, ustuknula je pred značajem sporta za život stanovnika ove male opštine.

Sudeći po reakciji odbornika SO u Gacku je sport najvažnija, ali ne i sporedna stvar na svetu.

 

1 Komentar

  1. […] Inače, Oleg je početkom juna ove godine bio razlog da odbornici SNSD prekinu sednicu SO Gacko i zaprete izlaskom iz svih radnih tela nakon što nisu uspeli da ga smene sa mesta predsednika Saveta za sport. […]

Comments are closed.

Close