Šta Škaljarski klan traži u Hercegovini?

Šta Škaljarski klan traži u Hercegovini?

Potera za pripadnicima ozloglašenog klana koja je rezultirala hapšenjem jednog “škaljarca” još je bez odgovora na niz pitanja. Najvažnije je da li se Škaljarski klan širi na Hercegovinu?

Ilustracija

Mada iz PU Trebinje stižu umirujuće poruke da je stanje bezbednosti na području koje operativno pokrvaju na zadovoljavajućem nivou, činjenica da se naoružani pripadnici ozloglašenog Škaljarskog klana kreću putevima Hercegovine za običnog građanina je zvono na uzbunu.

Da li su imali metu?

Policija ovog dela Hercegovine bila je na nogama 14. septembra u potrazi za beguncima za koje se ispostavilo da su pripadnici pomenutog klana iz Kotora.

Naime, na putu Gacko - Foča kod skretanja za Čemerno, tog petka policijska patrola je zaustavila metalik-plavi audi A6 u kome su bila dva muškarca, a na zadnjem sedištu su uočili snajper. Kada su zatražili dokumenta, vozač je startovao auto i dao se u bekstvo. Odmah se krenulo u poteru koja je trajala više sati. Nezvanično smo saznali da je napušteni audi nađen na području sela Izgori, a da je uhapšen jedan od begunaca, dok se za drugim i dalje traga. U odgovoru koji smo dobili iz PU Trebinje se navodi da je Okružnom tužilaštvu dostavljen izveštaj o krivičnom delu za koje postoje osnovi sumnje da ih je počinilo lice K. L. koje je državljanin BiH.

Naši izvori tvrde da je poznat identit i drugog begunca i da se radi o državljaninu Crne Gore inicijala L. M. Istog dana je kao svedok saslušan izvesni B. I. iz Bileće za koga se smatra da je u bliskim odnosima sa Škaljarskim klanom.

Iz PU Trebinje tvrde da ne raspolažu informacijama da li je i ko bio eventualna meta “škaljaraca”. Međutim, u svetlu aktuelnih dešavanja na ovom području, naši izvori ne isključuju mogućnost da je u pitanju tim na zadatku čiji je cilj bila egzekucija.

Rat koji traje između dva kotorska mafijaška klana - Kavačkog i Škaljarskog, do sada je odneo više od 20 života, a pored Crne Gore likvidacije su vršene u Srbiji i BiH. Kao kolateralna šteta stradaju i prolaznici, obični građani.

1 Komentar

  1. […] da policijska patrola na putu Gacko-Foča na skretanju za Čemerno zaustavi audi A6 hercegnovske registracije. Ispostavilo se da se radi o žestokim momcima, pripadnicima Škaljarskog klana, koji su sa sobom […]

Comments are closed.

Close