Stopirano stimulativno otpuštanje radnika “Elektroprivrede RS”

Stopirano stimulativno otpuštanje radnika “Elektroprivrede RS”

Uprava „Elektroprivrede Republike Srpske“ (ERS) obavijestila je direktore distributivnih preduzeća i sindikat da se dobrovoljni odlazak radnika uz isplatu stimulativnih otpremnina zamrzava do daljnjeg, potvrđeno je portalu CAPITAL.

ers

Elektroprivreda RS (FOTO: Direkt)

Vršilac dužnosti generalnog direktora ERS Luka Petrović obavijestio je direktore distributivnih preduzeća i sindikat da će o nastavku reorganizacije i rokovima za odlazak radnika te isplati otpremnina biti blagovremeno obaviješteni.

„Razmatrajući trenutne okolnosti izazvane pandemijom virusa COVID-19, vanredne mjere koje se preduzimaju u Republici Srpskoj, a koje podrazumijevaju da se svi raspoloživi resursi stave u funkciju preduzimanja mjera na prevenciji daljeg širenja bolesti, odlučeno je da se aktivnosti po pitanju zaključenja sporazuma o dobrovoljnom prestanku radnog odnosa zaposlenih u distributivnim preduzećima zamrznu do daljnjeg“, naveo je Petrović.

Direktorima distribucija naloženo je da sa novonastalom situacijom upoznaju zaposlene koji su se prijavili za dobrovoljni odlazak.

Podsjećamo, uprava ERS i predstavnici sindikata postigli su u januaru dogovor o visini stimulativnih otpremnina koje će biti ponuđene radnicima koji dobrovoljno napuste preduzeće.

U sklopu reorganizacije u distributivnim preduzećima biće otpušteno 600 radnika, a na prvi poziv javilo se njih čak 978 koji žele dobrovoljno da odu. Otpremnine koje će dobiti iznosiće od 22.000 do 50.800 KM u neto iznosu.

Close