Sukob Vukanovića i Šarovića eskalirao fizičkim obračunom

Sukob Vukanovića i Šarovića eskalirao fizičkim obračunom

Sukob između narodnog poslanika Nebojše Vukanovića i predsjednika trebinjskog Udruženja djece i omladine sa posebnim potrebama “Sunce nam je zajedničko” eskalirao je danas fizičkim obračunom. 

Vukanović tvrdi da ga je Šarović danas napao iz čista mira, a incident je prijavio i policiji. Šarović, pak, navodi da je reagovao samo kao roditelj djeteta sa poteškoćama u razvoju.

Pozadina sukoba je to što su Vukanović i odbornici njegove "Liste za pravdu i red" u proteklom periodu u javnosti pokretali pitanje izgradnje centra za djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju u Trebinju, podsjećajući kako je rok za izgradnju probijen i iznoseći nezadovoljstvo dijela roditelja djece, budućih korisnika.

"Jutros sam s majkom pošao do groblja i pored gradske kapele, ne znam odakle se pojavio Mijat Šarović, priskočio je, uhvatio me za jaknu, za košulju, onda smo se malo pogurali, ja sam otrgnuo ruku. Počeo je da psuje i da viče, vidno nervozan. To je bilo vrlo neprijatno, pogotovo zbog majke i ljudi koju si tu prolazili", rekao je Vukanović novinarima.

Šarović ne poriče da je do incidenta došlo, ali pojašnjava da je njegova reakcija bila reakcija oca djeteta sa poteškoćama u razvoju.

"Ovo nije samo reakcija mene kao roditelja, već 99 posto roditelja djece sa poteškoćama u razvoju, koje taj patološki lažov i njegovi sabrati već mjesecima prozivaju i iznose neistine. Uvijek ću stati iza djece, iza moga djeteta. Uvijek ću se braniti, uvijek će ovakva reakcija biti da zaštitim svoje dijete", poručio je Šarović.

On je podsjetio da je za izgradnju doma u humanitarnoj akciji „S ljubavlju hrabrim srcima“ prikupljeno 627.000 maraka, a da cjelokupan projekat košta oko milion i 200.000 maraka.

"Uplaćeno je 627.000 na račun Grada Trebinja, Grad je izabrao najpovoljniju ponudu. Para je manje potrošeno nego što je firma uradila. Sredstva su sačuvana, raspisan je tender, počinju radovi i centar će biti napravljen, ne zato što Vukan hoda tuda već što je to potreba", poručio je Šarović.

Close