Sumnjivim tenderom načelnik Gacka kupio novi "pasat" vrijedan skoro 64.000 maraka

Sumnjivim tenderom načelnik Gacka kupio novi “pasat” vrijedan skoro 64.000 maraka

Uz brojna kršenja Zakona o javnim nabavkama, načelnik Opštine Gacko Milan Radmilović krajem prošlog mjeseca kupio je novi "pasat volksvagen 8" vrijedan 63.648 maraka sa PDV-om.  Automobil je kupljen od banjalučkog "Auto servisa NV" koji je bio jedini ponuđač u ovom postupku.

Ovaj tender od početka do kraja pratile su razne neregularnosti.

Prva među njima bila je kada je Opština Gacko navela da ponude treba da budu dostavljene putem konkurentskog zahtjeva, što je u suprotnosti sa Zakonom o javnim nabavkama, jer je vrijednost robe prelazila 50.000 maraka. Tender je poništen i raspisan je novi u kojem je primjenjen otvoreni postupak. Kako objašnjava Aleksandra Martinović iz Transparensi internešnala BiH (Transparency International BiH), tender je poništen zahvaljujući opštinskoj Komisiji za nabavke.

- Dobro je da je Opština reagovala i poništila prethodni pogrešno izabrani postupak. Obavješteni smo da je to učinila po preporuci svoje Komisije za nabavke, koja je prilikom otvaranja ponuda primjetila da su primjenili pogrešan postupak i dala preporuku da se tender poništi i raspiše novi - kaže Martinović za "Direkt".

Međutim, nije samo vrsta postupka bila u suprotnosti sa Zakonom o javnim nabavkama. U tenderu su do detalja navedene tehničke specifikacije vozila prema kojima se može naslutiti koji tačno automobil je Radmilović želio da kupi. Tako je načelnik Gacka u dokumentaciji precizirao da mu je potrebna crna metalik limuzina sa četvero vrata i pet sjedišta, koja posjeduje automatski mjenjač sa sedam brzina.

- Automobil treba da ima dizel motor jačine 140 kW, te normu izduvnih gasova euro 6. Dužina vozila mora biti minimalno 4,7 metara, a pogon na sva četiri točka. Od dodatne opreme treba da ima putni računar, senzor za kišu, start/stop sistem, kontrolni pokazatelj pritiska u gumama, elektronsku blokadu motora, elektro podesiva i grijana vanjska ogledala, senzore za parkiranje naprijed i nazad sa vizuelnom i zvučnom signalizacijom, kao i tempomat sa limitatorom brzine. Osim toga, garancija na vozilo treba da bude najmanje četiri godine ili najmanje 120.000 pređenih kilometara - navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Stoga, ne čudi što se na tender prijavio jedan ponuđač i dobio ga, jer je ispunjavao sve tražene uslove. U pitanju je banjalučki "Auto servis NV". Budući da su specifikacije tačno navedene i da je tražena relativno brza isporuka automobila, pregledom sajta ovog ponuđača možete pretpostaviti koje vozilo je Opština Gacko opisala u svom tenderu. Takođe, na sajtu možete vidjeti i da baš "Auto servis NV" daje garanciju kakvu je Opština tražila.

Skrinšot sajta "Auto servisa NV"

Sumnju u to da je riječ o namještenom tenderu dodatno budi činjenica da je Opština Gacko automobil platila samo 108 maraka manje nego što je procijenila u javnoj nabavci. Sa tim je saglasna i Aleksandra Martinović.

- Ovo je, nažalost, samo još jedan od primjera gdje se, uprkos navodnom pokušaju da se osigura konkurencija, na tender prijavi samo jedan ponuđač sa ponudom tik ispod procijenjene vrijednosti. To najčešće znači da su tehničke specifikacije i sama procjenjena vrijednost prilagođeni jednom ponuđaču, što je klasični slučaj kršenja zakona kroz ograničavanje konkurencije i diskriminaciju ponuđača. Postoje, međutim, i slučajevi u kojima se drugi ponuđači ne smiju ni prijavljivati, ni eventualno žaliliti, jer unaprijed znaju ko je favorit kog ugovornog organa za određene nabavke, pa postoji mogućnost da će biti uskraćeni za buduće tendere tog ugovornog organa - ističe Martinović za naš portal.

Pošto je BiH generalno malo tržište, dodaje ona, često se i sami ponuđači međusobno dogovaraju i "raspodjeljuju" tendere, doprinoseći njegovoj kartelizaciji.

Pokušali smo da dobijemo komentar iz Opštine Gacko, ali nisu odgovarali na naše pozive.

Close