U Trebinju u toku vanredno brojanje glasačkih listića

U Trebinju u toku vanredno brojanje glasačkih listića

Po naredbi CIK-a u toku je ponovno brojanje glasova u Gradskoj izbornoj komisiji u Trebinju, a ispred zgrade Gradske uprave su se okupili predstavnici opozicije, mahom sa Liste za pravdu i red, Draškovićevog HNP-a i nekoliko članova SDS-a, a tu su i predstavnici Demosa i SPS-a. Ispred zgrade je i policija.

gik-trebinje

Bojan Milićević, kandidat za odbornika sa Liste za pravdu i red tvrdi da je CIK, nakon što su se neprekidno žalili, naredio ponovno brojanje glasova sa 11 biračkih mesta.

"Direktno su mi ukrali, mogu slobodno reći,  na dva mesta glasove. Na jednom mestu sam po zapisniku imao 13 glasova, a oni su uneli 3. Na drugom mestu sam imao 1o glasova, a unešeno je nula. Potpuno očigledna greška na koju sam ja ukazao i pokrenuo lavinu nezadovoljstva".

Milićević sve ovo kvalifikuje kao "apsolutni organizovani kriminal na delu".

"Predsednica GIK-a je izašla i rekla da nemaju naredbu da se otvore vreće sa glasovima. Nakon toga smo došli do naredbe CIK-a koju smo slikali i u kojoj piše da se moraju otvori vreće. Ona je izašla i slagala da se vreće neće otvarati".

Dolazak gradonačelnika Mirka Ćurića u zgradu Gradske uprave Milićević tumači kao pritisak i mešanje u izborni proces.

"Znam da je ovo njegovo radno mesto, da li je moguće da radi 24 sata, da je došao i u 8 uveče u svoju kancelariju. Ako je došao da radi, svaka čast. Ali ja mislim da je došao da vrši pritisak kao što je došao na biračko mesto Police i bio uslikan u 4 popodne na dan izbora zajedno sa Lukom Petrovićem".

Ljubiša Krunić, poslanik u NSRS je ocenio da je ovo sumrak demokratije i da sumnjaju u regularnost izbora.

"Pitamo se šta radi gradonačelnik u zgradi dok GIK ponovo prebrojava glasove sa 11 biračkih mesta", rekao je Krunić koji je osvojio mandat i za odbornika na listi PDP-HNP.

Trenutno je ispred zgrade Gradske uprave okupljeno oko 4o-ak građana.

gu-tb

 

Close